© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
14.09.2014 22:21:23

Trdina potopil rdeče bike

rzpelletswac.at/

Danes je bilo dejavnih kar nekaj slovenskih legionarjev.

Pri naših severnih sosedih so igrali srečanja 8. kroga, nogometaši WAC-a pa so v derbiju kroga v Celovcu pred 20 tisoč gledalci z 1:0 premagali do zdaj vodilni Salzburg.

Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Tadej Trdina, ki je v tej sezoni zadel štirikrat. Domači so v 44. minuti ostali z desetimi igralci, saj je bil zaradi grobega prekrška izključen Wernitznig. Slovenski napadalec pa je na začetku drugega polčasa svoje mesto na zelenici prepustil vezistu Kerheju. S to zmago je WAC na vrhu lestvice prehitel rdeče bike, za katere je bil to drugi zaporedni poraz. V dresu gostov je celo tekmo odigral Kevin Kampl.


V italijanski serie A je Inter kar s 7:0 odpravil Sassuolo. Samir Handanović je zasedel svoje mesto med vratnicama, medtem ko je Rene Krhin tekmo gledal s klopi.

Chievo je gostoval na vročem igrišču v Neaplju in presenetljivo osvojili tri točke - bilo je 0:1. Boštjan Cesar, Valter Birsa in Dejan Lazarević so za goste igrali od prve minute. Cesar je prejel rumeni karton na igrišču ostal do zadnjega sodnikovega žvižga, Birsa je igral do 69., Lazarević pa do 73. minute.

Cesena
je izgubila v Rimu, kjer je bil Lazio boljši s 3:0. Luka Krajnc pri poražencih ni dobil priložnosti za igro.

Fiorentina in Genoa sta se razšli brez zmagovalca in brez zadetkov. Medtem ko je Josip Iličić pri vijloličastih priložnost za dokazovanje dobil v zadnjh dvajsetih minutah, je Jasmin Kurtić obsedel na klopi.Po porazu z 1:2 v Guingampu je Bordeaux izgubil prvo mesto na lestvici francoskega prvenstva - Ažbe Jug si je dvoboj ogledal s klopi poraženega moštva.

V 3. krogu nemške bundeslige je Augsburg vknjižil prvo zmago v sezoni, v gosteh je z 1:0 premagal Eintracht, Tim Matavž pa ni dobil priložnosti za igro. 

V nemškem drugoligaškem tekmovanju je Greuther Fürth gostoval v Sandhausnu, in izgubil z 0:1. Dvoboj je odločil zadetek, ki so ga domačini dosegli v 83. minuti. Za goste je vso tekmo igral Goran Šukalo in prejel rumeni karton.

V 24. krogu kitajskega prvenstva je Hangzhou prišel do druge zaporedne in osme zmage v sezoni. Luka Žinko - igral je vseh 90 minuti - in soigralci so slavili na gostovanju pri Tianjinu Tedi. Bilo je 2:1, s tremi točkami pa se je Hangzhou povzpel na deveto mesto 16-članskega tekmovanja.

V Rusiji so odigrali tekme 7. kroga. Torpedo Moskva je gostoval pri mestnem tekmecu Spartaku in izgubil s 3:1. Dalibor Stevanović je za goste igral vso tekmo in prejel rumeni karton. Torpedo je z izkupičkom 1-1-5 na 14. mestu med šestnajstimi ekipami.

Osmi krog švicarskega prvenstva je postregel z dvobojem Vaduza in St. Gallena. Tekmeca sta se razšla z delitvijo točk - bilo je 2:2. Za goste je do 83. minute igral Džengis Čavušević.

Za elitnimi kazahstanskimi klubi je peti prvenstveni krog. FK Baku je na svojem igrišču proti Sumqayıtu lovil prvo zmago v sezoni in povedel že v drugi minuti. Kljub temu so gostje izid v drugem polčasu obrnili v svoj prid (1:2) in z dvanajstimi točkami vodijo na lestvici. Za domače sta celo srečanje odigrala Jure Travner in Lucas Horvat.

Tudi po treh krogih grškega prvenstva je PAS Giannina še vedno neporažena, ima zmago in dva remija. Danes je na svojem igrišču igrala 2:2 s Xanthijem. Andraž Struna je bil v udarni enajsterici domače ekipe, a je na igrišču ostal vsega 19 minut, ko ga je zamenjal Berios.

Japonski drugoligaši so odigrali tekme 31. kroga. Trener Marijan Pušnik je s svojo Avispo Fukuoko doživel poraz pred domačimi gledalci, z 1:0 je bil boljši Mito Hollyhock. Fukuoka je deveta v 22-članskem prvenstvu. Od šestega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije za napredovanje, jo ločita dve točki.

Med kitajskimi drugoligaši je bil uspešnejši Tomaž Kavčič, ki vodi ekipo Qingdao Jonoon. Ta je v 23. krogu z 1:0 slavil na gostovanju pri moštvu Chengdu Blades. Kavčičevi fantje so po 23. krogih šesti (12-7-4) v 16-članskem tekmovanju.

Do zmage je v 2. krogu turške druge lige prišel Antalyaspor, ki je z 1:0 ugnal Sanliurfaspor. Za domačo ekipo je celo tekmo branil Sašo Fornezzi.