© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.06.2016 19:17:08

Srečanje z jesensko Olimpijo se za Hajduk ne bi dobro končalo

Novopečeni trener splitskega Hajduka Marijan Pušnik se je v pogovoru za Sportske novosti razgovoril tudi o slovenskme nogometu.

Je Hajduk po Mariboru, Olimpiji, Celju, Rudarju in še nekaj slovenskih ekipah, po japonski Fukuoki in iranskem Darmashu največji klub v vaši dosedanji karieri?
Brez dvoma je Hajduk največji. Doslej sta bila na prestolu Maribor in Olimpija, čeprav niti iranskega Damasha ne gre zanemariti.

Pri vstopu v hrvaški nogomet ste opravili razgovor z Matjažem Kekom. Kaj vam je sporočil?
Res je, govorila sva, a glede na to, da sva trenerska kolega, nima smisla zahajati v podrobnosti. Njegovih ugotovitev vam ne bom razlagal, to vprašajte njega.

Lahko ocenite, ali je močnejši današnji Hajduk ali jesenska Olimpija?
Če bi se srečala moja jesenska Olimpija in Hajduk, to za Hajduk ne bi bilo dobro, kakorkoli to kdo težko sliši. Če ta resnica boli, mi je žal. Hajduk je po logistiki, organizaciji in navijačih velik klub. No, nekatere stvari so umrle, v prvi vrsti odnosi med ljudmi.

Kako je Maribor izgubil prvo mesto v Sloveniji?
Še vedno imajo denar, logistiko, skavtirajo tudi po Hrvaški. Imajo stroko, skavte, navijače in dober marketing. Klub se je dvignil. Organizacijsko-logistično in finančno so na višji ravni od Hajduka. Zgodil se je padec, ne moreš biti stalno na vrhu.

Kakšna je raven Hrvaške v primerjavi s Slovenijo?
Slovenija je majhno nogometno tržišče, vendar Hrvaška nima stadionov, kot so v Celju, Ljubljani in Mariboru. Vendar pa je odnos države do nogometa precej mačehovski, še slabši kot na Hrvaškem.

CELOTEN INTERVJU SI PREBERITE V SOBOTNI IZDAJI ČASNIKA EKIPASN.