© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.06.2016 18:28:57

Zapravljen talent

vszi

Enfant terrible romunskega nogometa se je upokojil.

Adrian Mutu je bil programiran naslednik rojaka Gheorghea Hagija, a zaradi značaja je njegova zgodba še ena tistih iz serije kaj bi bilo, če bi bilo. Bil je izjemno talentiran nogometaš, ki pa zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni nikoli docela upravičil visokih pričakovanj, pred dnevi pa je dokončno sklenil neko kariero, ki je bila vsaj tako kot z dobrimi predstavami polna tudi škandalov.

Najbolj plodovito obdobje svoje kariere je preživel na italijanskem škornju, kjer je med drugim nosil drese Parme, Juventusa in Fiorentine, v precej slabšem spominu pa mu je bržkone ostala avantura na Stamford Bridgeu. V Londonu sta si bila s Josejem Mourinhom pogosto v laseh, izven igrišča je pogosto zašel v težave, vrhunec pa je nastopil, ko so ga ujeli s kokainom v krvi. Pokazali so mu vrata, leta kasneje je prišla še več milijonska tožba ter večletno pravdanje po sodiščih, njegova zvezda pa je počasi začela zahajati.

Nazadnje je igral za romunski klub Târgu Mureș, zdaj pa ga čaka težko delo kje napraskati milijone, da bo Chelseaju plačal odškodnino.