© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 11:06:58

La Gazzetta dello Sport: Milan, pazi se Valterja Birse!

Profimedia

Valter Birsa se bo nocoj vrnil na kraj zločina in tam poskušal dokazati, da so se njegovi nekdanji delodajalci zmotili, ker so se ga znebili že po letu dni.

Nocoj se bosta v italijanskem prvenstvu pomerila Milan in Chievo, to pomeni, da se Valter Birsa vrača na kultni stadion San Siro. Tam je reprezentant Slovenije kar malce presenetljivo preživel leto dni in v tem času postregel z nekaj odličnimi predstavami, s katerimi je utišal številne kritike. Kljub vsemu so se mu rdeče-črni hitro zahvalili za sodelovanje in Birsa je zdaj svoj mir našel v Veroni. Pri Chievu mu gre dobro od nog, v tej sezoni je na devetih tekmah zabil dva gola in prispeval tri podaje.

Pri La Gazzetti dello Sport so se pred nocojšnjo tekmo v prestolnici Lombardije razpisali prav o Birsi in prispevek opremili z zanimivim naslovom: "Bilo bi modro, če bi pri AC Milanu pazili na Valterja Birso." O 29-letniku je spregovoril tudi njegov trener Rolando Maran, ki ima o Primorcu visoko mnenje: "Birsa je popoln nogometaš, igra lahko kjerkoli v vezni liniji. Je dober tekač, ima čvrsto osebnost in odličen pregled nad igro. Zdaj mu gre zelo dobro na položaju takoj za napadalcema, lani je navduševal na krilu."

Obračun med Milančani in Verončani se bo začel ob 20.45, poleg Birse bo barve gostujočega kluba branil tudi kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar.