© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
28.10.2015 10:31:47

Miran Srebrnič: Raztrgal bom trenersko diplomo

Arsen Perić

Goričani so doživeli še tretji domači poraz, po Mariboru in Olimpiji so ves izkupiček v slovenskem Las Vegasu osvojili še Domžalčani. Dvoboj bi se lahko razpletel tudi drugače, gostitelji se pritožujejo nad sodniško odločitvijo pred prejetim golom.

Miran Srebrnič takoj po nedeljski  tekmi z Domžalčani ni skrival nezadovoljstva zaradi sodniške odločitve v 82. minuti, ko je Slavko Vinčić zračni dvoboj Matije Široka in Dejana Trajkovskega označil za prekršek domačega igralca, pa čeprav je goriški kapetan žogo z glavo izbil pred tekmecem, v katerega se je potem z vso močjo tudi zaletel. "Če je to prekršek, bom raztrgal trenersko diplomo," se trener štirikratnih prvakov kar ne more pomiriti. "Prej je bil to prekršek v našo korist, vendar je hkrati dejstvo, da smo izgubili po lastni krivdi. O tem ni dvoma. Ob podaji v kazenski prostor smo se slabo odzvali, kar so gostje znali kaznovati. Česa takega si ne bi smeli privoščiti," je nadaljeval Miran Srebrnič in pristavil: "Tako pač je, zgodilo se je, kar se je. Še bolj pa me jezi, da sodniški ekspert po tekmi razlaga o tem, da je bilo vse tako, kot mora biti. Napake se dogajajo, o tem ni niti najmanjšega dvoma in tega se zelo dobro zavedam, toda mar jo je tako težko priznati? To se mi res ne zdi prav, sicer pa zaradi poraza kakšnega pretiranega pogreba pri nas ne bo."

GLEDE NA KADER ZELO DOBRO
Na razplet je vsekakor vplivalo spoznanje, da so Goričani igrali v močno okrnjeni zasedbi. Zaradi kazni sta manjkala kapetan Alen Jogan in Amel Džuzdanović, poškodba je nastop preprečila najboljšemu strelcu Blessingu Elekeju, nadvse pomembnemu členu zvezne vrste Marshalu Johnsonu, Mihi Gregoriču in povratniku Nejcu Mevlji. "V prvem polčasu smo pokazali preveč spoštovanja do nasprotnika, temu primerna je bila naša podoba, nadaljevanje je bilo precej boljše. Odlično. Bili smo na želeni ravni in menim, da bi bil neodločen izid najbolj realen. Glede na to, kdo vse je manjkal, res ni bilo slabo, dvoboj bi se lahko obrnil tudi v drugo smer, odločale so malenkosti. Bolj kot ne je bilo jasno, da bo tista ekipa, ki bo prva zadela, osvojila ves izkupiček," je povedal trener Goričanov, ki jih že v petek čaka naslednji izziv. Gostovanje na Stadionu Matije Gubca v Krškem. "Po odsluženi kazni se bosta v ekipo vrnila Jogan in Džuzdanović, zaradi kartonov bo tokrat manjkal Širok, seveda pa močno upam, da bo okreval Eleke in da bom lahko računal na njegove storitve. Ne bo lahko, nikakor ne. Čaka nas zahtevna preizkušnja, ampak če hočemo ostati pri vrhu lestvice, moramo zmagati. In zmagovati," je odločen Miran Srebrnič.

STANJE NI ZADOVOLJIVO

Še pred nekaj meseci so bile razmere v goriškem klubu katastrofalne, nakar se je novo vodstvo lotilo dela in preprečilo črn scenarij. Popolni mrk. Po rezultatih sodeč se pozitivne spremembe nadaljujejo, toda ... "S trenutnim stanjem nisem zadovoljen," je brez obotavljanja priznal legendarni goriški kapetan, na dodatna vprašanja ni želel odgovarjati. A vendarle je povedal dovolj ... Jasno je, da bodo v mestu vrtnic nekako morali zdržati do zimskega oddiha, ko brez prodaj igralcev skoraj gotovo ne bo šlo. Najboljših igralcev.