© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 08:25:35

Trener Olimpije Marijan Pušnik: Nočem biti prepotenten, toda …

alesfevzer.com

Trener ljubljanske Olimpije Marijan Pušnik je strnil misli pred današnjo povratno tekmo četrtfinala pokala Slovenije.

Pred nogometaši Olimpije je popravni izpit. Potem ko so na prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije razočarali in se s Celjem, ki mu gre v prvenstvu precej slabše in je ob ligaškem gostovanju v Stožicah prejel kar šest golov, razšli z remijem 2:2. To pomeni, da zmaje na povratni tekmi, ki se bo danes začela ob 17.30, čaka kar zahtevna naloga. Nasprotnika, ki se je začel prebujati, bodo morali premagati ali z njim vsaj remizirati, toda z večjim rezultatom kot na prvi tekmi. Skratka, zeleno-beli bodo morali zabijati gole.

Ne glede na slabo popotnico s prve tekme je trener zmajev prepričan, da bodo njegovi varovanci v mestu ob Savinji svojo nalogo opravili tako, kot to pričakuje od njih. "Ne zanima nas nič drugega kot zmaga in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. V Stožicah preprosto nismo bili pravi, za še kar ugodno izhodišče pred povratnim obračunom se lahko zahvalimo izključno iznajdljivosti branilca Nemanje Mitrovića. Sicer pa smo se v minulih dneh dobro pripravljali na tekmeca, si znova ogledali posnetek prve tekme, zaznali napake, zdaj pa moramo storiti vse, da se oddolžimo našim navijačem za slabšo igro na prvi tekmi," pravi Marijan Pušnik.

Koroški strokovnjak je glede dejstva, da Olimpija potrebuje zmago oziroma remi z vsaj tremi zadetki, dodal: "Morda bo zvenelo malce prepotentno, a resnično menim, da bomo v Celju že dosegli zadetek. V to niti najmanj ne dvomim. Bomo pa na drugi strani morali še posebej paziti v obrambi, da nam se ne ponovijo napake s predhodnih tekem. In večja kompaktnost na sredini igrišča, kjer imamo še ogromno rezerv. Torej stabilna igra v obrambi, preudarna in agresivna v zvezni vrsti ter večja učinkovitost nas vodijo v naslednji krog. V nasprotnem bomo imeli velike težave. Ne bežimo od dejstva, da nas čaka zahtevna preizkušnja, a to smo vedeli že pred prvim obračunom na domačem igrišču."