© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 07:49:17

Jan Mlakar že navdušuje v mladinski ekipi Fiorentine (video)

Jan Mlakar
Jan Mlakar
Drago Wernig - TAKA

V Firencah se vse glasneje pogovarjajo o mladeniču iz Slovenije.

Tri odigrane tekme in kar šest doseženih zadetkov – to je izjemna statistika Jana Mlakarja, ki vse bolj opozarja nase v dresu mladinske ekipe italijanskega prvoligaša Fiorentine. Šele sedemnajstletni nogometaš se je na Apeninski polotok preselil na začetku lanskega leta, tedaj naj bi Domžale z njegovo prodajo zaslužile kar okrogel milijon evrov.

Mlakar je imel na začetku nove pustolovščine nekaj težav s poškodbo, toda zdaj že dokazuje, da se v njegovih nogah res skriva izjemen talent. Nogometaš, ki ga je ugledni The Guardian nedolgo tega uvrstil med petdeset najbolj nadarjenih mladeničev na svetu, v zadnjem času igra tako dobro, da se marsikdo že na glas sprašuje, kdo je najstnik, ki blesti v dresu Fiorentine.

Kot rečeno, na zadnjih treh tekmah je Mlakar zabil kar šest golov, od tega tri na obračunu s Spezio. Vijoličasti so slavili s 4:2, Mlakar pa je do hat-tricka prišel že v prvem polčasu! Pred tem je Mlakar dvakrat zatresel tudi mrežo Trapanija, žogo je spravil še v mrežo Sampdorie. Fiorentina, za katero redno igra tudi Mlakarjev rojak Vitja Valenčič, sicer nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije, po šestih odigranih tekmah v prvenstvu mladih še brez poraza vodi na lestvici skupine A, Mlakar pa zaseda drugo mesto lestvice najboljših strelcev.