© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.09.2015 08:14:31

Struna: Pozabil sem na sedem milijonov

Profimedia

Prvi mož Palerma Maurizio Zamparini je javnost osupnil z razkritjem, da je zavrnil nesramno bogato ponudbo za Aljaža Struno. Neapeljčani so ponudili kar sedem milijonov evrov odškodnine, toda prvi mož Sicilijancev je ostal hladen. In takšen je ostal tudi branilec iz Pirana.

Vročica prestopnega roka je za nami. Mnogi so v številnih govoricah ter takšnih in drugačnih namigovanjih uživali, spet drugi so komaj čakali, da se tržnica zaključi in da v ospredje znova pride nogomet. Bilo je ogromno zgodb, ki so zapolnjevale medijski prostor, veliko je ostalo tudi skritih. Toda prej ali slej bodo razkrite, podrobnosti bodo pricurljale v javnost. Ena od takšnih ima tudi slovenskega junaka. Aljaža Struno.
"Nismo zavrnili le ponudb za Franca Vazqueza in Achrafa Lazaarja. Napoli je denimo ponudil sedem milijonov evrov za Aljaža Struno, a smo rekli ne," je v pogovoru za Giornale di Sicilia razkril prvi mož Palerma Maurizio Zamparini. In osupnil, saj je znesek zares astronomski. Takšen bi ostal, četudi bi bil morda ponujen za reprezentanta, ampak med izbranci Srečka Katanca ni Aljaž, temveč starejši brat Andraž ...

 
KAJ SO VIDELI, ČESAR DRUGI NISO?
Kaj so videli Neapeljčani, česar drugi ne vidijo? Videl je Cristiano Giuntoli, novi športni direktor italijanskega prvoligaša iz mesta, ki leži ob aktivnem ognjeniku Vezuv. V pretekli sezoni je namreč to vlogo opravljal pri Carpiju, kjer je piranskega branilca spoznal do potankosti. Kot posojen igralec Sicilijancev je odigral 34 tekem in prispeval pomembni delež k senzacionalnemu napredovanju v serie A.
Cristiano Giuntoli je predsednika Napolija Aurelia De Laurentiisa očitno prepričal, da bi bil Aljaž Struna pravšnja okrepitev, v nasprotnem primeru priznani filmski producent ne bi bil pripravljen tako globoko seči v žep. A vendarle ne dovolj globoko za Maurizia Zamparinija, ki je sedem milijonov evrov menda zavrnil brez kakršnegakoli pomisleka.
Seveda si nismo mogli kaj, da ne bi preverili, kaj o vsem skupaj meni on. "Ah, saj vse skupaj ni tako sveže, šele zdaj je to predsednik tudi javno razkril," je povedal Aljaž Struna. Z mirnim glasom, kot da se ne bi nič zgodilo. "Pred približno tremi tedni sem izvedel, da se nekaj dogaja, in nato kmalu prejel informacijo, da je Maurizio Zamparini ponudbo Napolija zavrnil. In to je to."

 
VERJAMEJO MI IN ME SPOŠTUJEJO
Sedem milijonov evrov je zelo veliko denarja. Ogromno. "Seveda sem počaščen, da se je tako velik klub zanimal zame ter da je ponujal toliko denarja, a ko je postalo jasno, da je naš predsednik ponudbo zavrnil, sem na to pozabil. S tem se nisem hotel obremenjevati, v glavi sem nemudoma spet preklopil zgolj in samo na to, kako čim bolje opravljati svoje obveznosti. Bo že še prišla kakšna druga priložnost, zdaj razmišljam zgolj in samo o Palermu, kjer sem zelo zadovoljen. Vem, da v klubu računajo name, da mi verjamejo in me spoštujejo. Prav tako vem, da lahko pod vodstvom odličnega trenerja Giuseppeja Iachinija še precej napredujem. Menim, da sem v okolju, ki je v tem trenutku pravšnje zame. V preteklosti so mi poškodbe povzročale precej preglavic, zdaj grem korak za korakom. Prej ali slej bo vse prišlo na svoje, treba je le naporno delati, se truditi," razmišlja Aljaž Struna, ki je za nedeljski debi v serie A potreboval tri leta. "Pripravljenega sem se počutil že prej, toda ko sem se preselil v Italijo, sem prišel v neko drugo realnost. Kot tujec moraš pokazati več, precej več, da si zagotoviš priložnost. V Carpiju sem dokazal, da lahko igram, navsezadnje sem si prislužil podpis nove pogodbe s Palermom, kar je vsekakor nagrada za prikazano, za vloženi trud. Podpisana je do poletja 2019 in menim, da je moja pot prava. Takšna, kot mora biti. Ne prehitra ne prepočasna, prav tako šele prihajam v najboljša leta za branilca."

ZA DEBI 13 VSTOPNIC
Kot smo že omenili, je po posodah v Vareseju in Carpiju je šele v nedeljo dočakal tako zelo želeni debi v serie A. Zgodil se je blizu doma, v Vidmu. "To je bilo lepo. Rezerviral sem 13 vstopnic za družino in prijatelje, ki so si ogledali tekmo," je pristavil 25-letni branilec. Palermo je zmagal z 1:0 in v drugem prvenstvenem krogu še drugič slavil, naš sogovornik je bil član začetne enajsterice, toda na igrišču je bil le do 70. minute, ko si je prislužil rdeči karton. Prvi nastop na italijanskem prvoligaškem prizorišču je torej zaznamoval tudi z izključitvijo: "Morda je bila sodnikova odločitev prestroga. Če bi kaj podobnega storil igralec s kakšnim bolj zvenečim imenom in priimkom, kazen skoraj gotovo ne bi bila tako stroga, morda ne bi bil dosojen niti prekršek. A tako pač je, na eni tekmi bom moral počivati in seveda verjamem, da bom potem znova igral." 

OSVOJITI 40 TOČK
Palermo je prvenstvo začel odlično, kakšni so cilji? "Osnovni namen je zagotoviti si obstanek. Čim prej osvojiti 40 točk, kar naj bi bilo dovolj za ohranitev prvoligaškega statusa, potem bomo razmišljali, kako in kaj naprej, kaj bi bilo mogoče še doseči. Seveda verjamem, da bomo uspešni," je zaključil Aljaž Struna.