© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.09.2015 17:09:21

Bayern osupnil z gesto do beguncev

vszi

Bavarski velikan se je odločil za izjemno gesto v času vsesplošne begunske krize. Na pomoč pa ne bodo priskočili le z denarno pomočjo.

Bundesligaški klubi so že prejšnji vikend izkazali svojo podporo beguncem, ki so v zadnjih tednih tema številka ena v medijih. 

Korak dlje pa je šel Bayern iz Münchna, ki bo v pomoč dal okrogel milijon evrov za različne državne projekte za pomoč beguncem, ob tem pa bodo nogometaši bavarskega kluba na naslednji domači tekmi proti Augsburgu še s posebno gesto počastili in podprli begunske otroke. 

Vsak od nogometašev bo namreč pripeljal na igrišče nemškega otroka in enega od begunskih otrok. Vse v želji opozoriti na integracijo ljudi v stiski, ki so jim bili odvzeti domovi in pogoji za normalno življenje v kriznih žariščih. 

Karl-Heinz Rummenigge je ob tem dejal, da ima: "Bayern družbeno odgovornost, da pomaga beguncem, nemočnim otrokom, ženskam in moškim, ki potrebujejo pomoč v Nemčiji."  Bavarski notranji minister Joachim Hermann je ob tem dejal, da pri Bayernu postavljajo vzor drugim klubom in celotni Nemčiji, ter da vse skupaj kaže na pripravljenost na pomoč v težkih časih.