© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.09.2015 16:23:11

Prestop v Manchester United? Kot da bi zadeli na loteriji!

Prestopa Anthonyja Martiala iz Monaca v Manchester United so se še kako razveselili tudi pri enem od francoskih šestoligašev.

Novica o tem, da je Manchester United na zadnji dan poletnega prestopnega roka odštel kar 37 milijonov funtov za šele 19-letnega napadalca Anthonyja Martiala, še vedno odmeva. Marsikdo je prepričan, da se je vodstvu rdečih vragov več kot očitno zmešalo, spet drugi trdijo, da je United dobil nogometaša, ki bo zagotovo postal velik zvezdnik svetovnega nogometa. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo z najstnikom, pa mu bodo pri njegovem klubu iz mladosti hvaležni za vse večne čase.

Dosedanji nogometaš Monaca je med devetim in štirinajstim letom nosil dres malo znanega kluba CO Les Ulis. Ko je nato odšel k Lyonu, so bili pri današnjemu šestoligašu predvsem zelo ponosni, v finančnem smislu pa od tega niso imeli veliko. Zdaj, torej šest let kasneje, je zgodba drugačna. Ker je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) pred časom uvedla tako imenovani solidarnostni sklad, ki skrbi, da so ob prestopih primerno nagrajeni vsi klubi, ki so pomagali vzgajati določenega nogometaša, se pri CO Les Ulis zdaj počutijo, kot da so zadeli na loteriji.

Po zaslugi Martialovega prestopa na Old Trafford so zaslužili skoraj pol milijona funtov, kar je za klub takšnega statusa čisto pravo bogastvo. "Mislim, da bomo s tem pokrili proračun za naslednja štiri leta, morda celo pet let. V zadnjem času smo se vedno mučili, da smo pokrili vse stroške, zdaj pa bomo lahko zadržali vse zaposlene in hkrati zamenjali dotrajano opremo. Že štiri leta namreč uporabljamo iste žoge, drese in drugo opremo," zadovoljstva ne skriva direktor CO Les Ulis Mamadou Niakate.