© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
18.07.2015 10:56:01

Verbičev sanjski debi: Tudi Andersen bi težje napisal lepšo

vszi

Mladi slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Verbič bi si težko zamislil boljši začetek nove pustolovščine na Danskem.

Ob omembi Danske in njene prestolnice so med prvimi asociacijami večine ljudi morska deklica, sloviti pravljičar Hans Christian Andersen in legokocke. Svoj pečat pa je pustil tudi slovenski nogometaš Benjamin Verbič.

Tudi mladenič, ki se je iz Celja preselil v København, se je oziroma se še bo srečal z vsemi znamenitostmi in lepotami, ki jih ponuja njegovo trenutno bivališče. Nekaj pa je že jasno: tako kot je danska prestolnica naredila odličen vtis nanj že ob prvem obisku, je tudi on izjemen vtis na areni Parken pustil že na svoji prvi tekmi in dal vedeti, da se je danski klub odločil prav, ko je zanj pokazal ogromno zanimanja.

Pisala se je tretja minuta tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa, ko je še en novinec v ekipi Peter Ankersen s podajo pred golom našel mladega Slovenca, ki je izkoristil priložnost in zadel z glavo. Njegova ekipa je na koncu slavila z 2:0 in si zagotovila veliko prednost pred gostovanjem pri valižanskem Newtownu. Če se nekoliko pošalimo, bi si verjetno tudi Andersen težje spomnil lepše pravljice o začetku Verbičeve avanture na Danskem.

S KOLENOM JE VSE V REDU
Mnogi mu že napovedujejo svetlo prihodnost tudi v veliko močnejših ligah, toda vendarle je o tem veliko prezgodaj govoriti ne glede na kakovost in tudi pravi pristop, ki odlikuje Verbiča.

"Zelo sem se veselil tekme v Parken Areni. Vesel sem, ker smo zmagali pred tem izjemnim občinstvom. Seveda sem zadovoljen, ker sem zadel že na svoji prvi tekmi, ampak najpomembneje je, da smo zmagali in gremo v Wales z lepimi možnostmi za napredovanje v tretji krog kvalifikacij," ostaja skromen Verbič, ki so mu tudi soigralci ob dajanju te izjave za klubsko televizijo za hrbtom skandirali.

Danci so ga v trenutku, ko je žoga po njegovem udarcu z glavo našla pot v gol, začeli dvigati v višave, postal je ljubljenec arene Parken, toda nekdanji član Celja se zaveda, da je to le začetek njegove poti. Oziroma da ena lastovka še ne prinese pomladi. "Izjemen začetek, ampak ne želim spati na starih golih. Veselim se že naslednje tekme, upam, da bom zanjo pripravljen. Dobil sem udarec v koleno, ampak verjamem, da bom do naslednjega tedna v redu," je dodal Verbič, ki je kasneje pomiril navijače in dodal, da je po pregledu njegovo koleno v redu za povratno tekmo. "Že na začetku smo pokazali nekaj svoje prave igre, ki jo moramo na treningu še izboljšati. Vsako tekmo bomo boljši, tako bo tudi z mojimi predstavami," obljublja mladenič, ki je zelenico ob glasnem aplavzu svojih navijačev zapustil v 93. minuti.

TAM, KJER SO ŽELELI BITI
S predstavo svojih varovancev je bil po tekmi zadovoljen tudi norveški trener na klopi danskega kluba Stale Solbakken. "Igrali smo tako, ko smo želeli. Ustvarili smo si veliko priložnosti in lahko bi dosegli še več zadetkov. Pomembno je tudi to, da nismo prejeli zadetka in da smo bili v svoji igri disciplinirani," je povedal Solbakken in posebej pohvalil tudi oba novinca, ki sta dosegla gol. Ob Verbiču se je med strelce vpisal še Kasper Kusk. København se bo v primeru napredovanja v tretji krog kvalifikacij pomeril s češko ekipo FK Jablonec.