© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2015 09:02:10

Napadalec Maribora navdušil v Angliji

Drago Wernig - TAKA

Nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki je pred časom navdušil ob debiju v dresu Maribora, bo kariero morda nadaljeval v Angliji.

Nedolgo tega se je v Anglijo preselil Filip Valenčič, bivši up Olimpije, zdaj bo kariero na Otoku morda nadaljeval tudi Alen Ploj, nekdanji (?) up Maribora. Triindvajsetletni napadalec je ob debiju v vijoličastem dresu poskrbel za kar nekaj dvigovanja prahu, kot mladenič je v sezoni 2012/13 v uvodnih desetih krogih zabil pet golov. Kasneje sicer ni bil več tako uspešen in Maribor ga je večkrat posodil drugam. Igral je tudi za Aluminij, Muro in Celje, nazadnje se je dokazoval v dresu mariborske ekipe B. Čeprav ima s klubom iz Ljudskega vrta še naprej podpisano pogodbo, pa se zna zgoditi, da bo odšel drugam.

Ploj se v tem trenutku mudi na preizkušnji pri Oldhamu. Gre za klub iz tretje angleške lige, preteklo sezono je zaključil na 15. mestu. Na novo sezono se pripravlja tudi s prijateljskimi tekmami, Stirling Albion je premagal s 5:0. Blestel pa je prav Ploj, zabil je namreč dva gola in pustil več kot soliden vtis. Po tekmi je na twitterju prejel nemalo čestitk za prikazano, vsem pa je odgovoril tudi z besedami, da "upa, da bo ostal". Bo torej Oldham naslednja postaja nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije?