© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
17.07.2015 23:35:55

Staranje na Nou Campu (video)

vszi

Verjetno ga ni človeka, ki ima rad nogomet, in ni pomislil, kako bi bilo, če bi bil igralec ali trener katerega izmed vrhunskih klubov.

Navadno pomislimo samo na dobre stvari, ki se dogajajo tistim, ki resnično opravljajo omenjeni službi. Zdaj pa so španski kolegi objavili posnetek, iz katerega se da precej jasno videti, za kako zelo stresen posel gre.

Sploh na najvišji ravni, kjer že malenkosti lahko odločajo o usodi posameznika, skupine ljudi ali kluba, saj se v teh krogih vrtijo enormne vsote denarja. Pritisk je vedno izjemno velik, kar se seveda pozna na vsakem posamezniku. Sploh so pod stresom trenerji, ki odgovarjajo za dosežene rezultate, in so posledično tudi prvi, ki morajo v primeru neuspeha spakirati kovčke.

Španci so pod drobnogle vzeli trenerja Barcelone Luisa Enriqueja, ki je že v svoji prvi sezoni pri katalonskem velikanu prišel do trojne krone. Če mislite, da sta se mu v tem letu zaradi tega cedila (samo) med in mleko, vam bo priloženi posnetek prav gotovo dal misliti.

V njem je mogoče videti razliko v Enriquejevem videzu, ki se je v enem letu kar precej spremenil. Ko se je danes 45-letni strokovnjak lani usedel na klop Barcelone, so njegovo glavo pokrivali temni lasje, le sem in tja je ven štrlel manjši pramen sivih las. Danes je Enrique precej bolj siv in tudi njegovi lasje so nekoliko razredčeni. Še enkrat, ne pozabite, to se mu je zgodilo kljub temu, da je osvojil tri lovorike. Kaj bi šele bilo, če bi Katalonci prišlo do kakšne manj, ali celo ostali praznih rok?

Podobno se je dogajalo tudi njegovemu predhodniku Josepu Guardioli, ki je po dveh letih pri Barceloni popolnoma osivel in izgubil kar precej las. Guardiola je na Barcini klopi skupaj sedel štiri leta, v tem času pa pobral kar 14 lovorik.