© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2015 15:39:55

Zlatan hitro popravil napako (video)

vszi

Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik sta se na Japonskem vpisala med strelce.

Na Japonskem so odigrali tekme osmega kroga tamkajšnje J-League, nase je opozoril tudi Zlatan Ljubijankić. Slovenski reprezentant je zapečatil novo zmago Urawe, ki je bila v gosteh boljša od kluba Ventforet Kofu. Ta na lestvici zaseda zadnje mesto, zato zmaga Ljubijankića in soigralcev z 2:0 ne preseneča. Urawa namreč vodi, zasluge za to ima tudi Slovenec, ki ima na dresu izpisano le svoje ime. Tokrat je namreč zapečatil zmago, v 79. minuti je zabil drugi gol na tekmi.

Sicer ni manjkalo veliko, da bi se opekel; zapravil je namreč enajstmetrovko, a imel nato srečo, da se je žoga odbila nazaj do njega, v drugo pa jo je le spravil v mrežo. Za Ljubijankića je bil to drugi ligaški gol v dresu Urawe, ki je edina, ki doslej ni doživela še niti enega poraza.

Kar ni uspelo Ljubijankiću, je v drugi japonski ligi Nejcu Pečniku. Korošec je v peti minuti tekme med kluboma Roasso Kumamoto in JEF United, za katerega igra, uspešno izvedel enajstmetrovko in dal prispevek temu, da njegov klub zaseda visoko tretje mesto na lestvici. Pečnik je doslej zabil že pet golov, na vrhu lestvice strelcev pa kraljuje legendarni Diego Forlan, ki se je v dresu vodilnega Cereza med strelce v desetih krogih vpisal že devetkrat.

V drugi ligi se sicer dokazuje tudi trener Miloš Rus. Njegova Yokohama FC je bila tokrat v gosteh z 2:1 boljša od kluba Tokyo Verdy, ki je zgodovinsko gledano eden najboljših in največjih v deželi vzhajajočega sonca, in se na lestvici povzpela na deseto mesto.