© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
29.04.2015 13:52:46

Real in Atletico zanikata nepravilnosti

Reuters

Pojavila so se resna namigovanja o tem, da bodo Fifa madridska kluba kaznovala na enak način, kot je kaznovala Barcelono. Vendar pa so predstavniki obeh prepričani, da se to ne bo zgodilo.

Zaradi nepravilnega poslovanja pri angažiranju mladih nogometašev je Mednarodna nogometna zveza Barcelono kaznovala z letom prepovedi kupovanja (torej z mirovanjem v dveh prestopnih rokih), zdaj pa je pod drobnogled vzela Real in Atletico. Ob tem pa bo, kot trdijo, mnogi našla zelo podobne nepravilnosti. 

Take in podobne govorice so zelo glasne že nekaj časa, še okrepile pa so se včeraj. Preiskava nedvomno poteka, njeni izsledki še niso znani, kar nekaj medijev pa je danes zjutraj poročalo, da bodo taki kot v primeru Barcelone in da se obeta tudi zelo podobna kazen. V tem primeru madridska kluba ne bi smela kupovati že to poletje oziroma, če bi se pritožila, v naslednjem zimskem in naslednjem poletnem prestopnem roku. 

Na kar pa sta se ob odzvala hitro, odločno in s popolnim prepričanjem, da nista hodila po isti poti kot katalonski velikan. "Real je v popolnosti sledil pravilom Fife," so med drugim zapisali v uradnem sporočilu iz kraljevega kluba, ki trdi, da ni bil obveščen o nikakršni kazni, in je prepričan, da je tudi ne bo deležen. Tako kot so prepričani pri Atleticu. 

"Popolnoma smo gotovi, da smo ravnali korektno in da si nismo privoščili niti enega prestopka," zagotavlja klub našega Jana Oblaka, ki je po besedah svoji predstavnikov povsem miren in načrtuje povsem normalen poletni prestopni rok. Torej brez kakršnekoli kazni, pri Atleticu celo verjamejo, da si niso prislužili niti najmanjšega opomina.

Ob tem se je na stran obeh klubov postavilo tudi nogometno združenje španske prestolnice. "Seveda drži, da preiskava poteka. Toda neizpodbitno dejstvo je tudi, da primera Reala in Atletica nimata popolnoma nič skupnega s primerom Barcelone," pravi predsednik te organizacije Vicente Temprado.