© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.02.2015 11:40:11

Rene Krhin: Da, tako ne bi smel

vszi

Po debiju v la ligi ne more biti navdušen. Cordoba je v Sevilli doživela poraz, a štajerski vezist se lahko tolaži s tem, da je po dolgem času znova igral in da se je izognil poškodbi.

Ni veliko manjkalo, da bi si Rene Krhin krstni nastop v primeri division zapomnil po (hudi) poškodbi. Na srečo posredovanje Grzegorza Krychowiaka, zaradi katerega si je Poljak prislužil izključitev, ni bilo usodno.

"V trenutku mi je skozi glavo šinilo marsikaj. Predvsem vse poškodbe, ki so mi v preteklosti povzročale toliko gorja. Pa ne že spet, sem pomislil ob možnosti vseh mogočih scenarijev. Zelo dobro sem se zavedal, kako bi se lahko vse skupaj končalo, čemur pripisujem tudi svoj nenadzorovan odziv, uperjen proti nasprotnemu igralcu. Vem, da ne bi smel tako ravnati, toda zdaj je o tem lahko govoriti. V tistem trenutku pač sem, zaradi česar mi je žal, toda naposled je najpomembnejše, da se je razpletlo brez poškodb in da sva s Krychowiakom po tekmi hitro umirila strasti. Sprejel sem njegovo opravičilo," se je za Ekipo24 na sobotno dogajanje ozrl Rene Krhin.

849-10-1krhin
vszi

Naš sogovornik se je iz Interja h Cordobi preselil z upanjem, da se bo vrnil v tekmovalni ritem. "Zelo sem zadovoljen, da sem po dolgem času znova odigral vseh 90 minut, hkrati je seveda prva tekma v španskem prvenstvu nova dragocena izkušnja. Da, seveda upam, da bom čim več igral. Po najboljših močeh si bom prizadeval z dobrim delom prepričati trenerja, da mi bo namenjal čim več priložnosti. Želim si, da bi pristavil svoj prispevek k želenim dosežkom ekipe, osnovni cilj je kakopak obstanek v ligi."

849-10-rene krhin
vszi

Otrok Maribora se je v novem okolju dobro znašel. "Vse je v najlepšem redu, soigralci so super fantje, tudi komunikacija ni težava. Dva ali trije govorijo italijansko, s trenerjem se sporazumevava v srbskem jeziku, seveda pa sem se že začel učiti španščino. Verjamem, da jo bom kmalu obvladal," pravi Rene Krhin, ki upa, da bo lahko v la ligi znova razmišljal tudi o reprezentančnem dresu. "Ker nisem igral, je popolnoma jasno, da me ni bilo zraven, da so bili drugi igralci v prednosti. Zdaj je moj prvi cilj vrniti se v tekmovalni ritem in igrati čim bolje. Dal bom vse od sebe, o tem ni niti najmanjšega dvoma, motivov imam več kot dovolj, vse drugo je v domeni selektorja."