© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.02.2015 19:14:36

Kek: Sem prišel na večerjo drugega kluba?

Andrej Križ

Mariborski strokovnjak se je bil med zimskim premorom prisiljen sprijazniti s številnimi spremembami v svoji ekipi.

Drugi del hrvaškega prvenstva se je začel brez dolgo pričakovanega jadranskega derbija, ki bi se moral zgoditi v soboto. Zaradi izjemno slabih vremenskih razmer in temu primernih težav v prometu nogometaši Hajduka v petek namreč niso mogli pripotovati na Rijeko, zato je vodstvo tekmovanja dvoboj najprej prestavilo na nedeljo, ko pa je atletska dvorana na Kantridi gostila hrvaško prvenstvo za mladinke in mladince. Potemtakem naj ne bi bilo mogoče zagotoviti ustrezne varnosti in sledil je naslednji premik, nov termin vročega obračuna je tako 18. februar.

Nogometaši Rijeke so zato odigrali prijateljsko tekmo z Opatijo in jo po pričakovanjih premagali s 5:1. Med strelce se je vpisal tudi Goran Cvijanović, v 88. minuti je zadel za končni izid. Preizkušnja je bila za hrvaške pokalne prvake gotovo nadvse koristna, saj je med zimskim premorom zasedba doživela precejšnje spremembe, uigravanju bo treba nameniti še precej časa. Matjaž Kek je na večerji pred začetkom priprav srečal zares veliko novih obrazov.

"Ko sem prišel, sem se v nekem trenutku vprašal, ali se morda zgrešil zbirno mesto. Sem morda prišel na večerjo kakšnega drugega kluba? Dejstvo je, da smo znova veliko gradbišče, ampak to je vsekakor nov izziv. Nemogoče je tri leta imeti nespremenjeno ekipo," je v pogovoru za Novi list med drugim povedal nekdanji selektor slovenske reprezentance, ki pa kljub vsemu napoveduje, da bo Rijeka tudi v nadaljevanju sezone igrala všečno: "Nisem za destrukcijo. Najlažje je sestaviti obrambo in čakati. Ampak to ni pot Rijeke, prav tako kot ne moja nogometna filozofija."