© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
08.02.2015 12:48:01

Parma v slovensko-italijanskih rokah?

Profimedia

Italijanski prvoligaš Parma ima novega lastnika, ki pa se za zdaj še skriva pred javnostjo.

Parma ima novega lastnika. Menda gre za slovensko-italijanski konzorcij bogatih ljudi, ki so združeni v podjetje s sedežem v Sloveniji. Toda za zdaj ostaja skrivnost, kdo se skriva za vsem tem. In očitno bomo morali še malce počakati na odgovor, kdo je dejansko prevzel člana elitne italijanske lige serie A. Ta je v hudih težavah; ne samo, da drvi v drugo ligo, je tudi na robu bankrota. Decembra se je zdelo, da bodo Parmo reševali Albanci, toda Rezart Taci je hitro obupal. Dva meseca kasneje je že prodal nekoč ugledni klub, tega bodo, kot rečeno, reševali novi ljudje. Ki pa se za zdaj še skrivajo pred očmi javnosti.

"Naročeno mi je bilo, da ne smem razkriti nobenih imen. To bom storil, a ob pravem trenutku. Klub so prevzeli ljudje z denarjem, to je povsem jasno. Bo to dovolj, da bo Parma rešena? Potrudili se bomo," je bore malo razkril novi predsednik Parme Fiorenzo Alborghetti. Italijanski novinarji so ga vprašali tudi, ali se za vsem skupaj skriva v Sloveniji registrirano podjetje Mapi grup d.o.o., ki ima sedež v Novi Gorici.

Eden od dveh zastopnikov slednjega je Giampiero Manenti, ki se je pred približno letom dni zanimal že za nakup Brescie. Tedaj se je prav tako govorilo o "kupcih iz Slovenije", a je bila naša država z vsem tem dejansko povezana le tako, da je bilo pri nas registrirano omenjeno podjetje. Po naših informacijah je zdaj podobno, zato se kakopak poraja resno vprašanje, ali bo Parmo res reševal tudi slovenski denar. "Rekel bom, da je to zelo verjetno," je ob omembi Manentija skopo odgovoril Alborghetti. A vseeno povedal dovolj ...