© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.02.2015 12:25:15

Nacistični škandal v Nemčiji

vszi

Navijači Aueja so si privoščili nekaj res povsem neokusnega.

Na začetku drugega dela prvenstva v nemški drugoligaški druščini nogomet žal ni v ospredju. Zasenčil ga je škandal na tekmi Aue - Leipzig, ki so jo gostitelji sicer dobili z 2:0, toda dogajanje na igralni površini je zasenčilo početje navijačev domačega kluba. Na ogaben način so se namreč lotili lastnika Red Bull Salzburga in Leipziga Dietricha Mateschitza.

"Avstrijec pokliče in vi mu slepo sledite! Kje se to konča, ve vsak otrok. Vi bi postali dobri nacisti!" je pisalo na enem transparentu, na drugem pa je bil nekdanji delodajalec Kevina Kampla narisan v uniformi z značilnim rdečim nacističnim trakom na rokavu. Vse skupaj je kakopak dvignilo veliko prahu, pravi ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu in še kdo so upravičeno ogorčeni.

Nemška nogometna zveza je takoj začela preiskavo proti Aueju. "Nikakor ne smemo in ne moremo tolerirati, da na nogometnih igriščih koga primerjajo z nacističnimi časi. Pričakujemo, da bodo pri Aueju raziskali primer in pojasnili, kdo je odgovoren za transparente," je dejal podpredsednik zveze Rainer Koch.

Navijači Aueja so tudi po tekmi poskrbeli za neumestno "zabavo", saj so igralce Lepiziga obmetavali s kepami, ko so odhajali z igrišča. Gostom kakopak ni preostalo drugega, kot da so malce pospešili korak in jo hitro ucvrli v garderobo.