© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2015 14:44:55

Karapetrović prevzel odgovornost

Drago Wernig - TAKA

Odzivi iz zmajevega gnezda po polomu na Dunaju.

Ljubljančani so osrednji del priprav končali na način, na katerega so si najmanj želeli. Ob vrnitvi iz Turčije so na Dunaju odigrali prijateljsko tekmo z Austrio in doživeli pravi polom, gostitelj so slavili s 5:0.

"Ne pomnim, kdaj smo nazadnje igrali tako slabo, za visok poraz odgovornost v celoti prevzemam na svoja pleča. Že v osmi minuti smo dobili poceni zadetek, drugi je bil posledica nesrečnih okoliščin tako, da se je bilo v drugem polčasu po zaostanku z 0:2 zelo težko vrniti nazaj v igro," je upravičeno razočaran trener Darko Karapetrović, ki pa skuša iz slabega izvleči tudi kakšno pozitivno spoznanje: "Če je po tako bolečem porazu kaj pozitivnega, je to, da se fantje zavedajo slabe igre in svoje odgovornosti. Nahajamo se v zadnji fazi priprav, zato je bil visok poraz nepričakovan. A bolje je, da se nam je to zgodilo v pripravljalnem obdobju, kot pozneje v prvenstvu. Verjamem, da se bomo vsi skupaj iz tega nekaj naučili in storili korak naprej."

Darijan Matić, izkušeni vezist Olimpije, prav tako umirja žogo: "Vsak poraz je za nekaj dober. Zdaj je najpomembneje, da se v krogu družin malce spočijemo, regeneriramo ter preusmerimo misli na izzive, ki sledijo. Hvalabogu, da se nam je ta poraz, ki bi ga sicer lahko preprečili, zgodil med pripravami in ne med prvenstvom. Verjamem, da bo naše strokovno vodstvo po podrobnejši analizi našlo vzroke za tako slabo igro. Dvignimo glave in gremo naprej."