© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.01.2015 21:25:38

Do zmage le Kirm (video)

vszi

Angleži igrajo tekme 3. kroga pokala FA, Španci pa 17. prvenstveni krog, a to nista edini državi, v katerih nogometne zelenice v tem času ne samevajo.

Tako je bilo danes dejavnih tudi nekaj slovenskih legionarjev. Rajko Rotman je s svojim klubom Istanbul BB najprijetnejše presenečenje turškega prvenstva. Novinec v ligi, ki je bil po 15. krogih uvrščen celo na četrto mesto prvenstvene lestvice. Tokrat pa je v derbiju kroga gostoval pri drugouvrščenem Fenerbahčeju.

Aktualni prvak je hitro pokazal, kdo je glavni na stadionu Sükrü Saracoglu, kjer so domači navijači pripravili izjemno vzdušje, in že v 19. minuti prek Dirka Kuyta povedel z 1:0. Na začetku drugega polčasa je Potuk podvojil Fenerjevo vodstvo in postavil končni rezultat dvoboja. Slovenski vezist je za goste igral do 55. minute.

V obračunu spodnje tretjine lestvice sta se Rizespor in Konyaspor razšla brez zmagovalca - bilo je 1:1. Med vratnicama gostujoče ekipe je svoje mesto vnovič zasedel Vid Belec. Konyaspor ima pred mesti, ki prinašajo izpad v drugo ligo, tri točke prednosti.

V 16. krogu turške druge lige sta se v derbiju pomerila drugi Osmanlispor in tretji Antalyaspor. Domačini so v uvodnih dvajsetih minutah za hrbet vratarja Saša Fornezzija uspeli spraviti dve žogi, malo pred koncem prvega dela igre pa so gostje zaostanek prepolovili. Takoj na začetku drugega polčasa so izenačili, po uri igre pa so domačini ostali z igralcem manj v polju. Kljub temu je izid 2:2 obveljal do zadnjega sodnikovega žvižga.

Ciprski prvoligaši so igrali srečanja 15. kroga. Omonia je gostovala pri sosedu na lestvici AEK-u in slavila s 3:1. To je bila druga zaporedna zmaga zeleno-belih, za katere je Andraž Kirm igral do 84. minute. Omonia je tako zadržala peto mesto na lestvici 12-članskega tekmovanja.

Škotski drugoligaši so igrali dvoboje 19. kroga. Zadnjeuvrščeni Livingston je gostoval pri ekipi Queen of South in izgubil z 1:3. Nejc Praprotnik je za goste igral zadnjih nekaj minut.