© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
03.01.2015 11:20:08

Šimundža: Leto je prijetno začeti na tak način

Drago Wernig - TAKA

Ante Šimundža je novo leto začel z novo lovoriko, športni novinarji smo ga v izboru našega časnika okronali za najboljšega trenerja 2014.

Triinštiridesetletni strokovnjak zaradi nagrade zadovoljstva ne skriva in hkrati dodaja, da predstavlja motiv za še bolj zagnano delo v prihodnje. Vijoličasti bodo rokave zavihali že v ponedeljek, ko bodo začeli priprave na drugi del sezone, ko je cilj dvojna krona.

V sedmem izboru Ekipe24 smo v petek razkrili najboljše v nogometnem letu 2014. V absolutni konkurenci smo športni novinarji največ glasov namenili Kevinu Kamplu, v kategoriji mladi nogometaš je slavil Petar Stojanović, Maribor je zmagovalca prispeval tudi med trenerji, na vrhu je Ante Šimundža. Glede na vse dosežke, ki so jih vijoličasti dosegli pod njegovim vodstvom, vsekakor pričakovano.

slonog141209drw-simundza9154
Drago Wernig - TAKA

Seveda sem zadovoljen, počaščen. To je lepo priznanje, ki je hkrati še ena potrditev dela, ki ga opravljam. Oziroma ga opravljamo. Ker nikakor ne smem pozabiti na podporo sodelavcev v strokovnem vodstvu in nasploh celotnega kluba ter seveda na kakovost igralcev, prav tako kot na podporo mesta. Vse to so povezani dejavniki, ki nam omogočajo, da smo lahko uspešni.


"Takšen začetek leta je vsekakor prijeten," se je na novo lovoriko odzval 43-letni strokovnjak. "Seveda sem zadovoljen, počaščen. To je lepo priznanje, ki je hkrati še ena potrditev dela, ki ga opravljam. Oziroma ga opravljamo. Ker nikakor ne smem pozabiti na podporo sodelavcev v strokovnem vodstvu in nasploh celotnega kluba ter seveda na kakovost igralcev, prav tako kot na podporo mesta. Vse to so povezani dejavniki, ki nam omogočajo, da smo lahko uspešni. Na tak način kakopak želimo delati še naprej, ta nagrada pomeni dodatno motivacijo za še večjo zagnanost," je nadaljeval Ante Šimundža in pristavil: "A tako kot vse tekme je tudi ta izbor zdaj vendarle že preteklost. Popolnoma jasno je, da se od zgodovine ne živi, ampak od sedanjosti za prihodnost."

Boj za trenersko lovoriko je bil izenačen, Matjaž Kek je bil huda konkurenca. "Tudi za njim je z Rijeko izjemno leto, v katerem je osvajal lovorike in se uvrstil v skupinski del lige Europa," pravi trener Maribora, ki ne skriva, da je zmaga v zahtevni konkurenci še slajša, hkrati dodaja: "Možnost izbire, ko je treba pretehtati, razmisliti, kako in kaj se odločiti, nedvomno razkriva kakovost slovenske stroke. Na tem področju se dobro dela, vedno znova na površje prihajajo tudi novi, mlajši trenerji, ki s svojim delom opozarjajo nase. To je nedvomno pozitivno."

Najboljši trenerji so očitno doma v štajerski prestolnici. "Maribor je nogometno mesto, kjer so se postavljali številni mejniki tako na klubskem kot reprezentančnem področju. Eno z drugim je gotovo povezano, prav tako je pomembno, da se obenem potrebna pozornost posveča strokovnemu izpopolnjevanju trenerjev," je povedal Ante Šimundža.

796-9-2simundza dw
Drago Wernig - TAKA

Možnost izbire, ko je treba pretehtati, razmisliti, kako in kaj se odločiti, nedvomno razkriva kakovost slovenske stroke. Na tem področju se dobro dela, vedno znova na površje prihajajo tudi novi, mlajši trenerji, ki s svojim delom opozarjajo nase. To je nedvomno pozitivno.

Vijoličasti so svojega predstavnika imeli tudi v kategoriji naj nogometaš leta, kjer je njihove barve branil Aleš Mertelj, v kategoriji mladih sta bila nominirana zmagovalec Petar Stojanović in Luka Zahović, ki je končal na tretjem mestu za Benjaminom Verbičem. "Petrova zmaga ni presenetljiva, a sem pričakoval, da bo Luka njegova največja konkurenca. Ker ni bil, je to zame precejšnje presenečenje. Iz zelo preprostega razloga, ker je drugi strelec lige, zadel je tudi v ligi prvakov, ob tem pa je gotovo treba upoštevati njegovo minutažo, ki njegovim dosežkom gotovo daje dodatno težo," je svoje stališče pojasnil trener dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

V Ljudskem vrtu sicer že odštevajo zadnje dni zimskega oddiha. V nedeljo se bodo prvaki zbrali na tradicionalni večerji, v ponedeljek pa bodo pljunili v roke in začeli trenirati. Ante Šimundža zagotavlja, da so po nekaj prostih dneh baterije znova polne: "Da, dobro sem se spočil, oddih je bil dobrodošel in tudi potreben. Za nekaj časa sem skušal misli odklopiti od nogometa, a kmalu so se začele tudi analize opravljenega v prvem delu sezone in načrtovanje priprav. Nemogoče se je izogniti razmišljanjem o tem, kaj bi lahko še izboljšali, kako bi lahko še bolj napredovali. V ponedeljek bomo zavihali rokave in se lotili dela. Začetek treningov pričakujem maksimalno motiviran in poln energije, kar seveda pričakujem tudi od igralcev."

Maribor nadaljevanje prvenstva pričakuje na drugem mestu na lestvici in kot polfinalist pokalnega tekmovanja, ob tem pa nikakor ni zanemarljivo, da tekmeci spomladi ne bodo mogli računati na evropsko utrujenost vijoličastih. Kakšni so cilji v Ljudskem vrtu, je kristalno jasno. "Osvojiti prvenstveno in pokalno lovoriko. Da, naš namen je dvojna krona," se odgovornosti zaveda Ante Šimundža.