© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.12.2014 10:26:50

Stojanovićeve nočne more

Lierse je v belgijskem prvenstvu še drugič zapored izgubil s katastrofalnih 0:6.

Praznične nočne more Slaviše Stojanovića se nadaljujejo. Da je njegov Lierse v 21. krogu belgijskega prvenstva doživel že trinajsti poraz, ni pretirano vznemirljiva informacija - posledično je pač na dnu lestvice -, da je izgubil drugič zapored, prav tako ni podatek, ki glede na vse ne bi bil nepričakovan, zato pa v oči bode drugi zaporedni zelo visok poraz. Oziroma katastrofa v pravem pomenu te besede. Ljubljanski strokovnjak in njegovi varovanci so drugič zapored klonili s kar 0:6. Najprej so se s polno mrežo vrnili z gostovanja v Charleroiju, v petkovem večeru pa so pol ducata golov dobili še na svojem stadionu, s 6:0 je tokrat slavil vodilni Club Brugge.

Že v prvem polčasu je nekdanji klub Nastje Čeha in Dejana Nemca vodil s 5:0, kakšno je bilo stanje duha v domači ekipi, pa zelo nazorno razkriva podatek, da so si prva dva zadetka dosegli sami, v 10. in 27. minuti je lastno mrežo zatresel Matoukou.

Slaviša Stojanović nam je pred dnevi razkril, da se je po polomu proti Charleroiju mudil na pogovorih pri predsedniku kluba v Egiptu, kjer sta analizirala nastale razmere in skušala poiskati pravšnje rešitve za prihajajoči prestopni rok. »Jasno je, da potrebujemo okrepitve,« je svojemu delodajalcu jasno sporočil nekdanji slovenski selektor. Takrat mu je šef še zaupal, po novi blamaži gotovo ne več v tolikšni meri, bržkone ni izključena niti sprememba na trenerski klopi. Ali pa bo »sidro dvignil« kar Slaviša Stojanović in sprejel eno od obeh ponudb, ki naj bi priromali ne njegov naslov.

Kakorkoli že, pa Lierse tudi po krajšem premoru v naslednjem krogu čaka peklenska naloga. Prva preizkušnja v letu 2015 bo namreč proti močnemu Anderlechtu v Bruslju.