© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
08.12.2014 13:38:15

Predober za drugo nemško ligo

Reuters

Prihodnost Kevina Kampla je še naprej ena glavnih tem pogovorov v avstrijskih medijih.

Prihodnost Kevina Kampla je še vedno zavita v meglico skrivnosti. Reprezentanta Slovenije menda želi nemalo znanih klubov, toda za zdaj še nihče ni pred vsemi dvignil roko in priznal, da se je ogrel za Kampla. No, ne nihče; pri RB Leipzigu ne skrivajo, da bi ga radi imeli. Ampak po svoje je to tudi logično: nemški drugoligaš ima istega lastnika kot Salzburg, pri Red Bullu menijo, da bi bilo za vse vpletene strani najboljše, če bi Kampl odšel v Leipzig. Le za Kampla verjetno ne ravno najboljše – igranje v drugi nemški ligi pač ni nekaj, kar bi mu bilo pisano na kožo po nekaj letih navduševanja v Salzburgu.

Tudi legendarni Hans Krankl, eden najboljših avstrijskih nogometašev vseh časov, je mnenja, da RS Leipzig za Kampla zagotovo ni najboljši možen scenarij. "Kevin Kampl ni igralec za RS Leipzig. Je nogometaš za premier ligo, bundesligo, boljše klube. Je zelo zanimiv in moderen igralec, zato bi bila res škoda, če bi igral za Leipzig," je prepričan nekdanji golgeter Barcelone, za katero je zabil 34 golov na 46 tekmah.

Eden od klubov, ki menda želijo Kampla, je tudi Bayer iz Leverkusna, a je športni direktor slednjega Rudi Völler dejal, da januarja klub ne bo kupoval, saj si igralcev, ki bi povečali kvaliteto, v tem trenutku žal ne more privoščiti. In Kampl res ni poceni, v Mozartovem mestu zanj zahtevajo kar 10 milijonov evrov.