© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.12.2014 08:42:25

Enrique stopil v bran žaljivim navijačem Reala (video)

Reuters

Dvoboj madridskega Reala in Celte se je končal z Ronaldovim hat-trickom in zmago belega baleta s 3:0. Na tribunah pa se je dogajalo marsikaj.

Peščica Realovih navijačev se je odločila žaliti Barcelono in Messija, kar je sicer v navadi na el clasicu. Tokrat pa se je zgodilo na tekmi, na kateri Barcelona sploh ni igrala. Med drugim so skandirali Puto Barca in Puto Catalunya (je*eš Barco in je*eš Katalonijo op. p.), prav tako pa so se spravili na Lionela Messija, ki so ga označili kot umsko zaostalega.

Vse skupaj so zabeležili tudi odgovorni pri španski nogometni zvezi, ki bodo Madridčane zagotovo kaznovali. Je pa za kazen že poskrbel Real, ki je prepovedal vstop na stadion sedemnajstim gledalcem. Klub naj bi še zaprl del tribun, s katerih so prihajale žaljive opazke na račun večnega tekmeca.

Na vse skupaj se je že odzval trener Barcelone Luis Enrique, ki je precej presenetil s svojo izjavo. Medtem ko je večina pričakovala, da bo podprl Realovo dejanje, se je odločil za povsem drug pristop k zadevi. "Če bi gledalcem prepovedali vstop zaradi izrečenih žaljivk, bi igrali pred praznimi tribunami in bi morali začeti odpuščati igralce."

Glede na to, da se španski nogometni delavci z vsemi močmi borijo proti navijaškim izgredom, ki so pred kratkim terjali življenje navijača Deportiva, jim Enriquejeva filozofija nikakor ni bila v pomoč. Daleč od tega.