© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.12.2014 16:59:42

Pečnikov gol dovolj le za točko (video)

Drago Wernig - TAKA

Nogometašem Crvene zvezde v zadnjem času ne gre po načrtih, v zadnjih štirih prvenstvenih krogih so kar trikrat remizirali.

Tako je bilo tudi danes, ko so se v 15. k rogu srbskega prvenstva v Lučanih pomerili s tamkajšnjo Mladostjo.

Rdeče-beli so povedli v 16. minuti, ko je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel Nejc Pečnik. Gostje pa vodstva niso uspeli zadržati do zadnjega sodnikovega žvižga, saj so v 89. minuti domači le izenačili.

Zato pa so bili toliko bolj veseli nogometaši Voždovca, ki so v derbiju spodnjega dela lestvice z 2:1 odpravili Radnički iz Niša. Zmaji, za katere je Davor Škerjanc igral vseh 90 minut, so odločilni zadetek dosegli v zadnji minuti iz enajstmetrovke. Voždovac je svoj niz neporaženosti raztegnil na štiri tekme in ima zdaj tri točke prednosti pred nevarnim območjem, hkrati pa ima še eno tekmo v dobrem.

V 18. krogu avstrijskega prvenstva je Salzburg na Dunaju s 4:2 premagal Austrio. Kevin Kampl je za goste odigral vso tekmo in bil podajalec pri drugem zadetku svoje ekipe.

Brez sreče so še vedno nogometaši Liersa, ki so v 18. krogu belgijskega prvenstva gostovali pri Oostendeju, in vpisali enajsti poraz. Varovanci Slaviše Stojanovića so na začetku drugega polčasa sicer povedli, a nato v desetih minutah vodstvo zapravili. Za nameček pa v izdihljajih tekme dobili še drugi zadetek, v zadnjih sedmih nastopih so osvojili samo točko, je pa res, da so v tem času kar pet tekem izgubili z golom razlike. Lierse je še vedno na zadnjem mestu lestvice.

Veliko boljše volje je Aljaž Struna, ki s svojim Carpijem še naprej kraljuje v italijanski serie B. Carpi je v 18. prvenstvenem krogu slavil v Bariju (1:0) in ima na vrhu lestvice štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Aljaž je tudi tokrat pri zmagi sodeloval od prve do zadnje minute.

vid belec
Profimedia

Z odličnimi predstavami nadaljuje Vid Belec. Vratar turškega Konyasporja je tudi proti Mersinu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. To je mu uspelo že sedmič, branil pa je na devetih tekmah. Uspešen je bil tudi Rajko Rotman, ki je s svojim klubom Istanbul BB slavil na gostovanju pri Eskisehirsporju. Bilo je 1:0 za goste, slovenski reprezentant pa je spet zasedel svoje mesto v zvezni vrsti svojega moštva. Konyaspor je osmi, novinec v ligi Istanbul BB pa celo šesti.

S prvenstvom so končali najboljši japonski klubi. V zadnjem krogu je Omiya na svojem igrišču z 2:0 premagala Cerezo, a to ni bilo dovolj, da bi se veverice obdržale v prvoligaški konkurenci - z njimi se v drugo ligo selita še tokratni nasprotnik in Tokushima. Zlatan Ljubijankić je igral do 88. minute. Bolj uspešen je bil Shimizu, ki je s Kofujem igral 0:0 in osvojil 15. mesto, zadnje, ki ohranja prvoligaški status tudi v naslednji sezoni. Milivoje Novaković je za domače igral celo tekmo.