© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.12.2014 11:53:50

Ko se vratar prelevi v napadalca, in reši ekipo (video)

vszi

Odločilna tekma, tečejo zadnje sekunde.

Ekipa, ki lovi zadetek, ima eno zadnjih, če ne kar zadnjo priložnost ogroziti nasprotnika iz prekinitve. Moštvo, ki mu trenutni rezultat ustreza, želi dvoboj mirno pripeljati do konca. Mirno? Zelo težko, skoraj nemogoče. Na vseh obrazih je vidna velika nervoza, drama se bliža vrhuncu, vsi igralci, razen tistega, ki je zadolžen za predložek, se zberejo v kazenskem prostoru.

Med njimi je tudi vratar, ki je zapustil svoj gol in prišel v napad pomagat soigralcem. Žoga leti v šestnajstmetrski prostor, naravnost proti vratarju, ki se je prelevil v napadalca. Visok skok, strel z glavo, gooooooool. Eksplozija veselja na eni, žalost in popolna nemoč na drugi strani.

Tako bi lahko na kratko opisali dogodke, ki so se zgodili v polfinalu končnice japonskega drugoligaškega prvenstva. Nasproti sta si stala Jubilo Iwata in Montedio Yamagata. Nekaj trenutkov pred zadnjim sodnikovim žvižgom je bilo 1:1, kar je ustrezalo domačinom, ki bi se v finale uvrstili zaradi boljše uvrstitve po rednem delu sezone.

Nato pa se je zgodilo, kar smo zapisali zgoraj. Yamagata je z zadetkom 36-letnega vratarja Norihira Jamagišija, njegovim edinim v 14-letni profesionalni karieri, slavila z 2:1. Za nameček je nato še v finalu v gosteh z 1:0 premagala JEF United, v katerem sta pred leti delovala trener Zdenko Verdenik in Željko Milinović. ter si izborila napredovanje v elitno ligo.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je imela Yamagata veliko sreče že v zadnjem krogu rednega dela prvenstva, saj je takrat na svojem igrišču izgubila z Verdyjem. Vendar pa Oita Trinita, ki je za njo
zaostajala za točko, tega ni izkoristila - tudi ona je namreč na svojem igrišču ostala praznih rok.

SLOVENCA V PODOBNI VLOGI
Konec tedna smo nekaj podobnega videli tudi s slovenskima vratarjema v glavni vlogi. V domačem prvenstvu so vodilne Domžale gostile Celje in doživele četrti poraz v sezoni.

GW2_5041
Grega Wernig

Celjani so v mestu ob Kamniški Bistrici slavili z 1:0. Edini zadetek je v 83. minuti dosegel Benjamin Verbič. Malo pred koncem srečanja pa se je v gostujočem kazenskem prostoru znašel tudi domžalski vratar Nejc Vidmar, ki je želel ogroziti svojega kolega na nasprotni strani Amela Mujčinovića, a mu ni uspelo priti do strela.

V italijanskem prvenstvu je Inter na svojem igrišču z izgubil z Udinesejem. Samir Handanović je prejel dva zadetka, ob koncu tekme pa je z glavo celo spustil žogo v petmetrski prostor pred vrati svojega bivšega kluba, a je nobenemu izmed njegovih soigralcev ni uspelo potisniti v mrežo. Gostje so se veselili polnega izplena, kriza Interja pa se je še poglobila. 

215749-800
inter.it