© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2014 18:12:07

Bezjak že januarja na lepše?

Profimedia

Romanu Bezjaku poleti poteče pogodba, toda Ludogorec bi lahko zapustil že januarja.

Werder iz Bremna bi se lahko že od januarja za točke v prvi nemški ligi boril tudi s Slovencem v svojem kadru, zelo se je ogrel za Romana Bezjaka. Štirikratnemu nemškemu prvaku, ki se je slovitega "krožnika" nazadnje veselil pred enajstimi leti, gre v tej sezoni zelo slabo od nog. Zeleno-beli so po devetih krogih še brez zmage, kar jih uvršča celo na povsem zadnje mesto lestvice.

Dozdajšnji trener Robin Dutt je za slabe rezultate plačal s svojo službo, eden od januarskih ukrepov bo tudi določena prevetritev igralskega kadra. Prišli bodo novi obrazi, seveda v želji, da bi se stvari spremenile na bolje. In kot kaže, v Bremnu tudi v Bezjaku vidijo enega od morebitnih rešiteljev. Vedno glasneje se namreč govori o tem, kako ogledniki Werderja že več tednov pozorno spremljajo nogometaša Ludogorca. Bili so na tekmi lige prvakov z Baslom, ko so Bolgari slavili svojo sploh prvo zmago v tem tekmovanju, bili so tudi na številnih drugih obračunih. In očitno so videli dovolj, očitno jih je Bezjak s prikazanim prepričal.

JANUARSKI KOMPROMIS?
Kot rečeno, do prestopa občasnega slovenskega reprezentanta bi lahko prišlo že januarja, ko bodo vse vpletene strani bržčas sklenile določen kompromis. Bezjaku namreč poleti poteče pogodba, kar pomeni, da bi lahko Ludogorec zapustil brez odškodnine. A ker bi Bolgari vseeno radi vsaj nekaj zaslužili, se menda tudi sami precej nagibajo k temu, da bi ga prodali že zdaj.

Jasno jim je, da pet milijonov evrov, kolikor naj bi zahtevali poleti, oziroma še več, o čemer so tako radi govorili v medijih, ne bodo iztržili, nihče seveda ne bo plačal toliko za igralca, ki bi ga lahko pol leta kasneje dobil zastonj. Zato naj bi se Werder in Ludogorec že dogovorila, da bo odškodnina prepolovljena: Nemci bodo tako za Bezjaka odšteli 2,5 milijona evrov, če bo do prestopa seveda sploh prišlo.

Zadnjo bo vendarle imel 25-letnik, ki se bo že januarja lahko s komerkoli dogovoril za sodelovanje, ki bo nato začelo veljati poleti. A v tem primeru bi moral v Bolgariji ostati še pol leta, v tem času pa bi se lahko zgodilo marsikaj. Hkrati pa drži še nekaj: le kdo bi se branil igranja v bundesligi? Tudi Bezjak je pred časom priznal, da mu je nemški nogomet še kako pri srcu.