© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.10.2014 13:35:06

Berić: Kličite me Kličko (video)

SK Rapid Wien

Napadalec Rapida je bil v dozdajšnjih trinajstih krogih avstrijskega prvenstva že dvakrat izključen.

Čeprav so pri severnih sosedih odigrali šele 13 prvenstvenih krogov, si je Robert Berić prislužil že dve izključitvi. Obe na tekmi proti nekdanjemu klubu, hkrati je nadvse zanimivo spoznanje, da mu je rdeči karton obakrat pokazal isti sodnik. In krški napadalec, ki nosi dres Rapida, se je na obeh preizkušnjah vpisal med strelce. In da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, bo jutri zvečer znova igral proti Sturmu, tokrat v osmini finala pokalnega tekmovanja.


Berić je na slovenskem prvoligaškem prizorišču v dresu Interblocka in Maribora odigral 124 tekem in dosegel 39 golov, ob tem si je prislužil 15 rumenih kartonov ter eno izključitev. Zgodila se je v sezoni 2010/11 v Areni Petrol, kjer so se Celjani in Mariborčani razšli brez golov, sodnik Andrej Tratnjek pa je kar štirikrat posegel po rdečem opozorilu, videli so ga še Roman Bezjak, Sebastjan Gobec in Željko Filipović.

POMISLILI BI, DA JE GROBIJAN
Samo v dozdajšnjem delu avstrijskega prvenstva, odigranih je bilo 13 krogov, pa je bil napadalec prisiljen že dvakrat predčasno pod prho. V četrtem in zadnjem 13. krogu, obakrat proti svojemu nekdanjemu klubu Sturmu. Najprej na Dunaju in v soboto še v Gradcu, v obeh primerih pa ga je kaznoval sodnik Manuel Schüttengruber. Če Roberta Berića ne bi poznali, bi ga lahko označili za grobijana. "Kličite me Kličko," se je klicu Ekipe24 smehljaje odzval Krčan, ko so nas zanimale podrobnosti dogajanja na stadionu, ki je bil še nedolgo njegov drugi dom.

Prvi rumeni karton je dobil po doseženem golu v končnici prvega polčasa, ko je delivec pravice ocenil, da naj bi z veseljem provociral domače navijače, drugega v 86. minuti zaradi domnevnega udarca s komolcem. "Provokacija ni bil moj namen, preprosto sem se veselil pred njihovo tribuno, je pa dejstvo, da so me domači navijači nenehno provocirali. Ob vsaki akciji, ob vsakem dotiku žoge. Ni bilo prijetno," je pojasnil 23-letnik.

REKEL SEM MU, DA ME NE BI SPET ...
In zakaj tak sprejem? "Ni mi jasno, res ne vem, zakaj so se spravili name. Slišal sem, da mi menda očitajo, da sem vedel, da bo Darko Milanič zapustil klub in da sem zato odšel v Rapid, kar je seveda daleč od resnice, skregano z njo." Strokovnjaka iz Izole je premamil otoški izziv, toda v Leedsu se je zadržal vsega 32 dni, kontroverzni italijanski lastnik kluba Massimo Cellino je po šestih tekmah brez zmage poiskal novega trenerja. Sta se z nekdanjim trenerjem v tem času mogoče slišala? "Ne, nisva se."

Kaj pa drugi rumeni karton v graškem obračunu? "Dobil sem ga po zračnem dvoboju z dvema nasprotnima igralcema. Enega od njiju naj bi po mnenju sodnika ob tem udaril s komolcem," je pojasnil Robert Berić, ki mu je pot v slačilnico obakrat pokazal Manuel Schüttengruber: "Pred začetkom drugega polčasa sva izmenjala nekaj besed in malce v šali sem ga pobaral, da me ne bi znova izključil." Pa ga je ...

NAJPREJ DOKONČATI POSEL Z RAPIDOM
Že jutri zvečer je na vrsti nov dvoboj s Sturmom, in sicer na Dunaju v osmini finala pokalnega tekmovanja. Berić lahko igra, kazen bo odslužil v prvenstvu. "Upam, da sodnik ne bo spet isti," je vzdihnil napadalec Rapida, ki je z osmimi doseženimi goli drugi najboljši strelec lige. "Igramo napadalno, kar mi ustreza, v ekipi se počutim odlično. Vse je tako, kot mora biti, tudi sicer na Dunaju uživam."

Glede na igre in strelsko formo bržčas ni izključeno, da bo avstrijsko prestolnico zapustil že zelo kmalu. Morda že v januarskem prestopnem roku. "Ah, počasi. Saj se je prvenstvo komaj dobro začelo, prav tako kot zgodba z Rapidom. Najprej je treba nekaj narediti, dokončati posel in šele potem pridejo na vrsto razmišljanja o tem, kako in kaj naprej," je sklenil Robert Berić.