© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
28.10.2014 12:37:38

Costa na operacijo zdaj ali po sezoni?

Reuters

Napadalec Chelseaja Diego Costa ima v zadnjem času nemalo težav, zaradi katerih ni na voljo trenerju Joseju Mourinhu.

Tako je bil na stranskem tiru tudi za dvoboj z Mariborom v ligi prvakov in zadnji prvenstveni derbi z Manchester Unitedom. Z igrišč ga je predvsem oddaljila poškodba mišice, ki so mu sledile še težave z želodcem. Zdaj pa se celo govori, da omenjena poškodba nikakor ni nedolžna, po nekaterih informacijah, ki prihajajo z Otoka, bo španski reprezentant celo moral na operacijo.

Operacija je take narave, da bi moral po njej počivati približno mesec in pol. Vendar je na nek način dobra novica za Chelsea ta, da ni nujne narave in se jo lahko opravi pozneje. A vseeno to še ne pomeni, da bo stoodstotno nared za naslednje tekme. Tvegati s preložitvijo operacije na poznejši datum ali ne, to je vprašanje, ki si ga najbrž zastavljajo mnogi, ki so kakorkoli povezani z londonskim klubom.

Mourinho razmišlja, da bi Costa odšel na operacijo med reprezentančno akcijo in bi tako izpustil najmanj tekem - v dresu Chelseaja seveda. Ampak ne med naslednjo akcijo, temveč tisto v juniju naslednje leto. Tako bi Costa izpustil le del priprav na novo sezono.

Na drugi strani pa bi bilo v tem primeru njegovo (ne)nastopanje v tekoči sezoni odvisno od poškodbe. Zato bi bilo vseeno mogoče bolje, da bi operacijo opravili zdaj, ko so si modri v prvenstvu priigrali lepo prednost pred glavnimi konkurenti za naslov, s sedmimi osvojenimi točkami v treh krogih skupinskega dela lige prvakov pa so tudi že z eno nogo v osmini finala.

Costa je najboljši strelec Chelseaja v letošnji sezoni, v sedmih prvenstvenih tekmah je dosegel devet zadetkov. S tem izkupičkom si s Sergiom Agüerom (Manchester City) deli tudi prvo mesto na ligaški lestvici strelcev.