© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.10.2014 15:04:56

Guberac: Vanoli se morda vrne

Arsen Perić

Koper in italijanski strokovnjak sta se dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Potem ko so se na Bonifiki odločili za zamenjavo na trenerski klopi, je nekaj časa v zraku viselo vprašanje, ali bodo vodilni možje koprskega prvoligaša in Rodolfo Vanoli dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Slišati je bilo namigovanja, da italijanski strokovnjak noče privoliti v podpis sporazuma, toda medtem se je zgodba razpletla na zadovoljstvo vseh vpletenih strani.

"Podpisali smo dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Vse je okej. Razšli smo se kot prijatelji, na korekten način. Zelo dobro smo sodelovali, toda v športu je pač tako, da usodo trenerjev določajo rezultati," je pojasnil Ante Guberac. "Ni rečeno, da se Vanoli ne bo vrnil. Vsaj dokler je v vodstvu kluba aktualna garnitura. Kot sem že dejal, smo sodelovali zelo dobro in ne vidim ovire, da kdaj v prihodnje ne bi še enkrat," je pristavil prvi mož Kopra.

NIHČE NAS NE BO ZAUSTAVIL
Predsednik kanarčkov z rezultati v dozdajšnjem delu sezone kakopak ni zadovoljen, vendar zaradi tega kljub vsemu ni obupan. "Nočem braniti igralcev in strokovnega vodstva, vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti, toda prav tako je neizpodbitno dejstvo, da nam sreča že dalj časa ni naklonjena. Proti sreči pač ne gre in ne preostane nam drugega, kot da nadaljujemo z napornim delom. Prej ali slej se bo vse skupaj obrnilo. Morda bomo v tej sezoni zaradi vsega, kar se nam dogaja, ostali brez uvrstitve v Evropo, vendar se za prihodnost ne bojim. Ker vem, da imamo dobro ekipo. Fantje so mladi, kakovostni, iz tekme v tekmo pridobivajo nova znanja in izkušnje in prepričan sem, da nas v prihodnji sezoni nihče ne bo mogel zaustaviti," je optimist Ante Guberac.