© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2024 18:20:04

Kek napovedal spremembe na seznamu: "Še dva, tri dni bomo počakali, potem pa ..."

Martin Metelko

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je po remiju proti Bolgariji razkril, kaj se mu osem dni pred prvo tekmo na Euru plete po glavi.

Obračun z Bolgari je gotovo dal nekaj odgovorov, a z marsičem selektor gotovo ne more biti zadovoljen. "Bolj sem zadovoljen z nekaterimi deli v igri. Tekma je bila v neposrečenem terminu, a smo jo morali odigrati. Šlo je za imitacijo tistega, kar nas čaka v Nemčiji. Nekaj je bilo dobrega, nekaj pa ne. Enako je bilo tudi v torek na tekmi proti Armeniji. Pogrešal sem dinamiko v igri, nekaj več agresivnosti, pa hitrosti. Nekateri igralci so že v zavidljivi formi. Prepričan sem, da bomo čez osem dni, ko bo šlo zares, pravi."

Kako je selektor zadovoljen z rezultatom? Je remi dobra popotnica pred odhodom v Nemčijo? "Ne, ni dobra popotnica. Jaz vedno želim zmagati. Manjkalo je zadnjih deset minut, ko smo naredili šest menjav, ko so v igro prišli sveži igralci. Ampak vse to je bilo na 80 ali 90 odstotkov, tisti, ki so vstopili, niso naredili razlike. To ni dobro. Vendar bolj me skrbijo nekatere poškodbe. Skrbijo me igralci, ki niso mogli igrati na obeh tekmah. Počakal bom še dva, tri dni, sicer bomo morali zamenjati. Brez treninga se ne da. Potrebujemo zdrave igralce, ki so dobro pripravljeni."

Kakšna je primerjava obeh pripravljalnih tekem? Je bilo vendarle mogoče videti napredek v igri? "Nasprotnik je bil dovolj dober, da nas je izzval. Žal se nam je že takoj na začetku pripetila neumnost, hitro smo prejeli zadetek. No, potem smo se hitro tudi vrnili. Veseli me, da je Šeško po težavah, ki jih ima, vendarle odigral 70 minut. Na žalost pa manjkata Blažič in Stojanović, tudi Verbiča ni. Za Stojanovića smo danes navsezgodaj delali magnet, menda ni hujše, toda bomo videli. Časa ni več veliko, moral se bom odločiti, čeprav si seveda želim, da mi ne bi bilo treba spreminjati kadra. Tudi tistim, od katerih sem se včeraj zelo težko poslovil kot človek, vedo, da se lahko še kaj spremeni, tudi o tem smo se pogovarjali. Ta rotacija skratka ni takšna, kakršno sem načrtoval. Je pa to priložnost za nekatere druge igralce. Kot sem že dejal, moramo počakati dva, tri dni, potem bomo tistega, ki pač ne bo mogel, zamenjali. Na evropskem prvenstvu bomo potrebovali agresivnost in visok ritem. To tekmo smo morali odigrati zaradi Uefinega termina. Je pa pokazala tako na dobre kot tudi na slabe stvari. Bil je dober trening, ki je pokazal, kaj moramo popraviti. Nekateri igralci so bili pod ravnijo, ampak to bomo rešili v slačilnici. Na drugi strani pa sem vesel zaradi Brekala, ki je dokazal, da se nanj lahko zanesemo."

"Po eni strani je v redu, da se nadaljuje serija neporaženosti. Po drugi pa nisem zadovoljen, ker nismo zmagali. Imel sem občutek, da je imelo precej igralcev v glavah samo to, da 'preživijo'. Začetek je bil res zelo naiven, a smo dobro odgovorili, imeli smo nekaj priložnosti," je še dodal Kek.


• Slovenci na generalki zadržani, marsikaj so prihranili za evropsko prvenstvo

• Ko se je tekma v Stožicah končala, za Slovence delovnega dne še ni bilo konec (video)