© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2024 08:34:22

Danes v Stožicah zadnje dejanje priprav na Euro, danes bomo videli pravo Slovenijo

Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico.

Selektor Matjaž Kek je v petek objavil tudi končni seznam igralcev za EP med 14. junijem in 14. julijem. S seznama so odpadli Matevž Vidovšek, Žan Zaletel, Miha Zajc in Luka Zahović. Obenem je dodal, da danes ne bo igral Benjamin Verbič.


• Presenečeni?! Tu je četverica, ki jo je selektor Kek odpisal tik pred prvenstvom!

Glede Bolgarov je dejal, da bodo pravi "sparing partner", v boju z njimi si želi izboljšati kar nekaj stvari, ki so bile slabe v torek ob zmagi z 2:1 proti Armeniji.

Selektor želi danes v Stožicah videti precej drugačno podobo od tiste, ki so jo njegovi varovanci prikazali na tekmi z Armenijo, četudi so obračun z vse prej kot naivnim tekmecem v torek dobili z 2:1. "Veliko stvari ni bilo dobrih, čeprav je dejstvo, da smo igrali tudi na rezultat, da smo veliko stvari zarotirali. Predvsem vhod v drugi polčas, tistih 20 minut, do menjav, ni bilo dobrih. Preprosto smo bili predaleč od nasprotnika, preveč smo jim pustili, da nam zlahka prihajajo v naš šestnajstmetrski prostor. Bilo je tudi veliko taktičnega nereda v nekaterih fazah igre. Jasno je, da tako ne bomo konkurenčni na evropskem prvenstvu, in to je glavno sporočilo po tekmi z Armenijo in pred tekmo z Bolgarijo," je včeraj razlagal Kek.

slovenija 2
Martin Metelko


Na vprašanje o tem, kdo bo proti Bolgarom dobil priložnost za igro od prve minute, ali bo šlo za klasično generalko, kjer selektor na igrišče pošlje najboljšo enajsterico, ali bo vendarle poskrbel za kakšen eksperiment, je odgovoril v svojem slogu: "Igrali bodo tisti, ki bodo sposobni. In za katere se bom odločil. Dan pred tekmo zelo redko odkrivam, kdo bo igral. Navsezadnje imamo pred tekmo še trening. Na zadnjem treningu pred tekmo z Armenijo sta nam odpadla dva igralca. Upam, da tokrat ne bo tako. Mislim, da bomo sestavili pravi miks, dobili še nekatere odgovore, dali fantom možnost, da z dobro tekmo mene naženejo na še kakšno razmišljanje. Bolj ali manj pa stojim za tem, da je bila Slovenija skozi kvalifikacije in tudi v marčevskem terminu relativno prepoznavna, in pri tem nekem temelju bom tudi ostal."

Slovenska vrsta se je z Bolgarijo doslej merila štirikrat in še nikoli zmagala. Enkrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, trikrat pa so zmagali Bolgari. Ti iščejo vrnitev na pota stare slave iz časov Hrista Stojčkova in druščine, ki je med drugim na svetovnem prvenstvu 1994 osvojila četrto mesto. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Bolgari pa 83.

slovenija1 mm
Martin Metelko

slovenija bolgarija 1

slovenija tm

bolgarija tm