© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2024 02:44:41

Prežvečena tema? Hm, tole je Zahović Hrvatom razkril o legendarnem sporu s Katancem

Profimedia

Zlatko Zahović je brez dvoma eden najvidnejših posameznikov v nogometnem svetu v regiji. Tega se zavedajo tudi v soseščini, predvsem na Hrvaškem.

Pred prihajajočim evropskim prvenstvom je nekdanji slovenski reprezentant in zatem nadvse uspešen športni direktor vijoličastih gostoval na straneh hrvaškega portala Index. V intervjuju tedna se je 53-letni Mariborčan razgovoril o vseh mogočih temah, še posebej pa je bil zanimiv njegov pogled na spor s Srečkom Katancem. Kaj se je po besedah Zahovića dogajalo pred 22 leti v Južni Koreji?

"Vsi so vedeli, da bo prišlo do težav. Tudi novinarji, pač vsi. To se je vleklo že iz pripravljalnega obdobja, celo iz evropskega prvenstva leta 2000. Ko sem prišel na reprezentančni zbor, je Katanec začel s strogostjo na meni. Med pripravami sem bil vselej v isti sobi, takrat pa mi je to preprečil," je začel pripovedovati Zahović.

1844_trije
alesfevzer.com


Takrat prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste je vedel, da ne bo šlo brez odmevnega spora, zato je prav čakal na trenutek za svoj odgovor. "Tega mi definitivno ni bilo treba storiti. Na novinarski konferenci je rekel, da sem omenjal njegovo družino in hrvaške korenine, a to je bila laž. Delal se je, da joče. Ko pa je zapustil dvorano, se je smejal. Vse skupaj je bila njegova igra. To so vedeli vsi slovenski mediji, vendar o tem niso želeli pisati. To je čista resnica."

Zahović je zatem dejal, da se nekateri niso znali soočiti z velikim uspehom slovenskega nogometa. "Ni bilo dovolj izkušenj za kaj takšnega. Vse se je začelo in tudi končalo pri denarju. Katanec se je začel vmešavati v premije, želel je vplivati na njihovo višino in na to, kdo jih sploh zasluži in kdo ne. Nekateri igralci so jokali, ker jim je dejal, da si ničesar ne zaslužijo. Prihajali so k meni in me spraševali, zakaj to počne. V ekipi sta nastala dva tabora. Veliko igralcev je bilo na moji strani, vendar tega niso smeli povedati na glas. Rekel sem jim, da bodo imeli težave. Želel sem, da me pustijo, saj lahko to sam rešim."

Na koncu je poudaril, da je vse to preteklost, da sta s Katancem v korektnih odnosih. "Če bi me poklical, če bi karkoli želel od mene, bi mu prvi priskočil na pomoč."