© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.06.2024 09:27:51

Našel je rešitev, Tio Cipot se bo lotil novega izziva! Igral bo le streljaj od Fazanerije …

Profimedia

Mladi slovenski reprezentant v iskanju tekmovalnega ritma.

Minilo je 14 mesecev od tekme, ki bi lahko italijansko kariero Tia Cipota usmerila povsem drugače. Spezia je gostovala v Firencah, kjer se je s Fiorentino razšla z izidom 1:1, kar je bilo precejšnje presenečenje, toda gostje so imeli v sodniškem dodatku sijajno priložnost za ves izkupiček. Eldor Shomurodov in otrok Mure sta v protinapadu sama krenila proti vratarju in zdelo se je, da nič ne more preprečiti gostujoče zmage. Žogo je imel v posesti uzbekistanski napadalec, ki pa je bil v odločilnem trenutku zelo sebičen. Namesto da bi podal slovenskemu upu, ki je imel pogled v prazno mrežo, se je odločil za samostojni zaključek in nastreljal vratarja.

Tia Cipota je s tem prikrajšal za odmeven prvenec, ki bi gotovo zelo pozitivno vplival nanj; dobil bi dodaten zagon, njegov status v klubu in pri navijačih bi se izboljšal. Povrhu je Spezia bržčas ostala brez dveh točk, ki sta ji zmanjkali, da bi si zagotovila obstanek v serie A, v pravkar končani sezoni je trepetala tudi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja pri zahodnih sosedih. Prekmurec je dobival zgolj drobtinice. Zbral je devet nastopov in bil zgolj enkrat član začetne enajsterice.
S tem kakopak ne more biti zadovoljen in v iskanju tekmovalnega ritma ne skriva želje po odhodu. Med zimskim premorom se je precej omenjala možnost, da bi se utegnil vrniti v Fazanerijo, v igri naj bi bil tudi Maribor, toda klubskih barv naposled ni spremenil. Zdaj pa jih skoraj zagotovo bo, toda 21-letni Sobočan se ne bo vrnil na sončno stran Alp. Uradne potrditve še ni, a po naših informacijah po igralne minute odhaja v soseščino. Natančneje v Gradec, kjer si bo nadel dres novega avstrijskega prvoligaša. V svoje vrste ga je privabil GAK, kjer bo imel status posojenega igralca italijanskega drugoligaša brez možnosti odkupa.