© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2024 09:04:31

Nagovor Keka pred odhodom v Nemčijo in spomenik odbojkarjem – to so besede, ki odmevajo ...

Martin Metelko

Slovenskim športnim uspehom ni videti konca, letos si odmevni dosežki Slovencev kar podajajo roke. Nogometaši se pripravljajo na nastop na evropskem prvenstvu, odbojkarska reprezentanca pa ruši vse pred seboj in je v tem trenutku ena od najboljših ekip na svetu ter obenem kandidatka za olimpijsko odličje.

Selektor nogometne izbrane vrste je pred odhodom v Nemčijo (v Wuppertal, kjer bo slovenska baza v času Eura) pojasnil, kakšno je stanje v njegovi slačilnici, obenem pa ni mogel spregledati fantastičnih iger odbojkarskih kolegov. "Ne glede na imena nasprotnikov izhajamo iz tega, da smo mi tisti najpomembnejši. In to hočem vcepiti igralcem. Predvsem z razmišljanjem 'ko bomo', ne 'ali bomo'. Ko bomo dobro igrali, ko bomo dali vse od sebe, ko bomo pokazali, zakaj si zaslužimo igrati na evropskem prvenstvu. Je pa v športu vedno tako, da lahko izgubiš ali zmagaš. Vedno si lahko bodisi razočaran bodisi zadovoljen. Igrati na velikem tekmovanju ni navada v slovenski nogometni reprezentanci. Zato pa čestitke našim odbojkarjem, ki 'razturajo' in 'pometajo' vse pred seboj. Mi imamo svoje izzive, svoj pogled na težave, ki nas čakajo na evropskem prvenstvu. Predvsem pa smo zelo veseli ..."

Slovenske nogometaše čaka danes še zadnja pripravljalna tekma (ob 15. uri v Stožicah z Bolgarijo), potem se bodo člani delegacije pripravili na odhod. "Čuti se že malo nervoze pred pakiranjem. Imamo nove kovčke, velike in majhne, nove drese, na katerih so napisane inicialke. Veliko tekmovanje prinaša vse takšne zadeve. Upam na dobro življenje v Nemčiji, sproščeno življenje, ob zavedanju, da smo na velikem, širokem odru, da nastopamo pred večmilijonskim avditorijem. To je izziv, motiv. Upam, da bomo kos nalogi. Ne da verjamem v fante – vem, da bodo fantje to naredili!"