© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.07.2015 09:51:19

Albanci dodajo sol na srbsko rano (video)

V Albaniji je po odločitvi mednarodnega športnega razsodišča, da s 3:0 v njeno korist registrira kvalifikacijsko tekmo s Srbijo, sprožila pravo evforijo.

Po vsej državi so se vrstila slavja, ljudje so na ulicah proslavljali »zmago« za zeleno mizo dvoboja iz Beograda, ki je bil prekinjen pri izidu 0:0 in ni bil odigran do konca. Razlog je bil incident, ko se je nad igriščem pojavil dron z zastavo samooklicane Velike Albanije, kar je sprožilo pretep na igrišču in revolt na tribunah.

albanija fotomontaza

Medtem ko se v Srbiji čudijo odločitvi razsodišča (CAS-a), v Albaniji še prilivajo olja na ogenj njihovemu besu. Tako se je na eni od spletnih strani pojavila fotomontaža, v kateri so pri izidu 0:3 vpisani strelci, ki naj bi dosegli zadetke za Albanijo. Prvi je Ismail Qemali, nekdanji vodja albanskega nacionalnega gibanja, ustanovitelj Neodvisne Albanije, drugi Isa Boletini, eden od voditeljev albanskega upora na Kosovu pred dobrimi stotimi leti, tretji zadetek pa so pripisali albanskemu vojnemu letalstvu, seveda zaradi kvadrohopterja oziroma drona, s katerim se je vse začelo.