© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.07.2015 09:33:28

Če na Bonifiki ne dobimo gola, bomo izločili Splitčane

Grega Wernig

Koprski predsednik Ante Guberac optimistično pričakuje dvoboj s Hajdukom v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa.

Po tekmi proti Vikingurju je bilo dovolj videti Anteja Guberca in človeku je hitro postalo jasno, kako stresno je bilo za Koprčane dogajanje na zares odlično pripravljeni igralni površini na Bonifiki. "Uf, res je bilo naporno, vsi skupaj smo trpeli. Moj srčni utrip je bil vseskozi ekstremen, ampak na koncu smo le uresničili namen in to je kakopak najpomembnejše," je po (ne)prespani noči dejal prvi mož rumeno-modrih in nadaljeval: "Drži, nismo igrali, kot bi morali, da naša podoba niti po naključju ni bila na želeni ravni, a fantje si kljub temu zaslužijo čestitke. Spoštujem jih, cenim jih. Tudi v slabi tekmi je mogoče videti dobre stvari. Dokazali so, da niso p... Saj veste, kaj mislim. Dokazali so, da imajo karakter, da so miselno dovolj močni, da znajo na takšni tekmi doseči zastavljeni cilj. Se izvleči. Koper je v preteklosti takšne preizkušnje skoraj kot po pravilu izgubljal, zdaj nam je uspelo. To prav gotovo razkriva, da so igralci postali dovolj zreli, kar je izjemnega pomena. To pomeni veliko," je Ante Guberac postregel z zanimivim razmišljanjem.

NA KONCU ŠTEJE LE REZULTAT
Navijači se sprašujejo, kaj je bilo z njihovimi ljubljenci tokrat narobe. "To je v domeni trenerja Rodolfa Vanolija in njegovih sodelavcev, ena od možnih razlag je ta, da so nas tri zahtevne preizkušnje v tednu dni utrudile do te mere, da smo preprosto 'počili'. Vedel sem, da nam ne bo lahko, to mi je bilo popolnoma jasno, a kot sem že dejal, je zdaj pomembno le to, da smo napredovali. Šteje edino rezultat. Mislite, da se bo čez čas kdo spraševal, ali smo igrali dobro ali slabo."

Zdaj je na vrsti Hajduk. Nekoč veliko ime, ampak danes je klub s Poljuda daleč od nekdanje slave. Ante Guberac vlogo favorita diplomatsko sicer prepušča Dalmatincem, a hkrati odločno pravi: "Če bomo na prvi tekmi v Kopru mrežo ohranili nedotaknjeno, bomo napredovali. O tem sem prepričan." 

TUDI POMOČ NZS
Predsednik se bo kajpak moral lotiti tudi zahtevnega organizacijskega zalogaja. Da bi bil nekoliko manj zahteven, so se Koprčani obrnili tudi na Uefo z željo, da bi lahko za tokratno preizkušnjo izjemoma uporabili tudi montažno tribuno za golom, na kateri bi bil prostor namenjen gostujočim navijačem.

"Na sedež Uefe smo že poslali prošnjo oziroma dopis, v katerem smo pojasnili, da bi nam to olajšalo organizacijo dvoboja. Upam, da nam bo na pomoč priskočila tudi NZS in si s svojim vplivom prizadevala posredovati. Imam namen poklicati predsednika Aleksandra Čeferina in močno upam, da nam bo s skupnimi močmi uspelo,"
je še povedal Ante Guberac.