© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2015 07:46:18

Manchester United močnejši za Italijana

Manchester United

Italijanski nogometaš Matteo Darmian iz Torina uradno prestopil v vrste Manchester Uniteda.

Manchester United, ki naj bi se resno ogrel za mladega slovenskega vratarja Jana Oblaka, je okrepil svojo obrambo. Na Otok se je preselil Matteo Darmian, za katerega so rdeči vragi plačali 12,7 milijona funtov. Gre za 25-letnika iz Italije, ki je doslej igral za Torino, pohvali pa se lahko, da je kariero začel v vrstah velikana Milana. Toda na San Siru prave priložnosti ni dobil, zato je odšel drugam; igral je za Padovo, Palermo in zadnja štiri leta za Torino, kjer se je prebil tudi v italijansko reprezentanco.

"Navdušen sem nad dejstvom, da bom lahko sodeloval z Louisom van Gaalom, strokovnjakom, ki je v svoji karieri osvojil res veliko," zadovoljstva ob prihodu na stadion Old Trafford ni skrival Darmian, Louis van Gaal je pristavil: "Je desni bočni branilec, a lahko igra tudi na levi strani, saj je zelo vsestranski. Je odličen branilec, a se znajde tudi v napadalnih akcijah. Ima vse, kar potrebuje za divji ritem premier lige."

Poleg Darmiana se je k Unitedu že preselil Memphis Depay iz PSV-ja, novi član van Gaalove zasedbe pa bo postal tudi Bastian Schweinsteiger.