© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2015 07:20:48

Uradno: Casillas iz Reala v Porto

Reuters

Dolgoletni član Reala Iker Casillas je zapustil kraljevi klub iz Madrida, kariero bo nadaljeval na sosednjem Portugalskem pri Portu.

"Hvala za vse, kar si storil. Hvala, ker si bil simbol najboljšega v naši zgodovini. Odhajaš, toda nikdar te ne bomo pozabili in vedno boš pripadal srcu Reala iz Madrida." S temi besedami so se na stadionu Santiago Bernabeu po kar 725 odigranih tekmah zahvalili Ikerju Casillasu. Otrok Reala se je odločil, da bo v zenitu svoje kariere srečo poskušal najti še nekje drugje. Prvič, odkar se meče za žogo, zapušča Madrid, po novem se bo dokazoval na sosednjem Portugalskem, branil bo mrežo tamkajšnjega velikana Porta. S slednjim se je že dogovoril za sodelovanje, podpisal je dvoletno pogodbo.

Casillas je, kot rečeno, za slovito ekipo iz španske prestolnice odigral 725 tekem. Med letoma 1999 in 2015 je z njo osvojil številne lovorike, med drugim je trikrat slavil v evropski ligi prvakov, petkrat v španskem prvenstvu, dvakrat v španskem kraljevem pokalu in štirikrat v španskem superpokalu.

Vodstvo madridskega Reala skuša v svoje vrste pripeljati 24-letnega vratarja Manchester Uniteda Davida De Geo.