© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
02.02.2015 19:24:03

Gliha razkril prvega

Arsen Perić

Slovenski upi se bodo prihodnji teden prvič zbrali pod vodstvom novega selektorja.

Mlada reprezentanca Slovenije bo med 9. in 11. februarjem opravila krajše priprave v Strunjanu. Novi Selektor Primož Gliha je na premierni seznam uvrstil 23 reprezentantov, ki prihajajo iz 13 različnih klubov. "Glede na to, da nam je natrpan urnik preprečil izpeljavo priprav v jesenskem delu sezone, smo se odločili, da se zberemo februarja. Žal tokrat ne bo zraven nekaterih igralcev Maribora, Domžal in drugih klubov, saj smo v času priprav, ko je zelo težko sestaviti reprezentanco, ki bi bila primerna željam in najvišji kakovosti. V tem terminu je zelo težko dobiti tudi pravšnjega nasprotnika, tako da bomo odigrali prijateljsko tekmo proti novomeški Krki," je pojasnil Primož Gliha.

Njegova vabila so dobili: Marko Deronja (Šenčur), Adnan Golubović (Triglav), Gregor Zabret (Swansea), Kenan Bajrić (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale/Radomlje), Ben Gasser (NAC), Tine Kavčič (Gorica), Tilen Klemenčič (Celje), Aljaž Krefl (Rudar), Denis Šme (Koper), Damjan Vuklišević (Maribor), Gregor Bajde (Celje), Domen Črnigoj (Koper), Leo Ejup (Krka), Nik Kapun (Olimpija), Žiga Kastrevec (Krka), Aleks Pihler (Domžal/Triglav), Leo Štulac (Koper), Miha Zajc (Olimpija), Maks Barišić (Catania), Mitja Lotrič (Koper), Alen Ožbolt (Domžale), Andraž Šporar (Olimpija).

"Pregledal sem statistiko igranja za mlado reprezentanco in prišel do spoznanja, da sta odigrala deset ali več tekem zgolj Luka Kranjc in Andraž Šporar. Nekaj reprezentančne kilometrine imata še Žan Benedičič in Miha Zajc, medtem ko bodo ostali šele začeli nabirati izkušnje. Škoda, da proti Estoniji in Andori nismo preizkusili posameznih mlajših igralcev, saj je na mednarodni ravni zelo pomembno, da nogometaši nabirajo izkušnje skozi uradno tekmovanje," je še povedal Primož Gliha, ki se bo v četrtek v Nyonu udeležil žreba kvalifikacij za EP U-21 2017.