© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 23:29:04

Riera v nebo dvignil lastnike Celja: Oni so bolj Slovenci kot Rusi, občudujem jih ...

Martin Metelko

Španski trener je polaskal svojim šefom.

Zanimivo je bilo tako na večnem derbiju kot po njem. Na novinarski konferenci je bil Albert Riera zelo zgovoren. Med drugim tudi ob vprašanju o bitki med ruskimi in turškimi lastniki obeh štajerskih klubov. 

"Ko se pogovarjam s svojim predsednikom, z lastniki, čutim, da so bolj Slovenci kot Rusi. Imajo slovenske potne liste, veseli so, da so tukaj. Zelo so osredotočeni na projekt. Občudujem, kako počnejo stvari. Drugič sem tukaj. Med kariero sem spoznal veliko lastnikov, ki so na klube gledali z dveh vidikov – z vidika posla in z vidika zmag. Jaz sem trener, zato vedno pravim, da želim najprej zmagovati, šele potem pride na vrsto posel. In oni (lastniki Celja op. p.) želijo zmagovati. Nikdar niso na prvo mesto dali svojega interesa po služenju denarja. Nikoli! Najprej želijo zmagati. Zato sem še drugič tukaj, zato smo spet skupaj. Zelo cenim takšen način dela. Seveda je pomemben tudi posel, da lahko preživimo. Potrebujemo prodaje igralcev, da lahko potem reinvestiramo v klub," je z žarom v očeh razlagal španski strokovnjak.

In nadaljeval: "Kar se pa tiče turških lastnikov, delal sem v Turčiji in spoznal Acuna Ilicalija. Pri svojem projektu bo potreboval lokalne ljudi, ti so tisti, ki počnejo stvari s srcem. Zato sem tudi dejal, da naši lastniki ne počnejo stvari kot Rusi, ampak kot 'lokalci'. In to je zame zelo pomembno. Ne govorim veliko o tem, a to sem moral povedati. Veste, kako razmišljam. Da bi v klub pripeljal enega Španca, Francoza, Portugalca, morajo biti trikrat boljši od slovenskega igralca. Če niso, pozabite. Zaščititi moramo slovenske nogometaše, slovenski nogomet. Če pa pride nekdo, ki lahko pomaga, ki lahko izboljša tudi slovenske nogometaše, potem je več kot dobrodošel. Enako velja za tuje trenerje. Jaz sem tukaj zato, da izboljšam nogometaše. In ponavljam, če lahko delam s slovenskimi igralci, je to še bolje."