© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 21:18:26

Člani klonili v Celju, mladinci Maribora pa ... uf, kakšno sporočilo v mladinski ligi prvakov

m24.si

Slovenski nogomet v letošnji sezoni na mednarodnem odru predstavljajo tudi mladinci Maribora, ki so si z naslovom državnih prvakov priigrali nastop v mladinski ligi prvakov.

 Ekipi Radovana Karanovića, ki je pred dnevi nasledil Dejana Dončića, je pripadla čast, da v tem tekmovanju gostuje v Gibraltarju, nasprotnik je tamkajšnji Lincoln Red Imps, ki pa ni bil kos Mariborčanom. Štajerci so si pred povratno tekmo zagotovili prednost šestih zadetkov.

Mariborčani so odpor gostiteljev strli v 12. minuti, Žan Meško je podal z leve strani igrišča, odbitek po posredovanju domačega vratarja pa je v mrežo pospravil Denis Videnović. Le štiri minute kasneje je v gibraltarskem golu končala še druga žoga. Gal Mikluš Senekovič je izvedel kot, z glavo pa je zadel Nik Podlesnik.

Vijoličasti so odlično odprli tudi drugi polčas, po podaji Videnovića je za 0:3 zadel Nejc Viher. V 72. minuti srečanja se je med strelce vpisal tudi Žan Meško, v končnici srečanja pa so se gostje veselili še dvakrat. V 89. minuti tekme je Meško podal z desne strani igrišča, Viher je žogo preusmeril pred vrata, tam pa jo je za hrbet Mifsuda pospravil Žan Antič Kurbus. V 92. minuti je mariborsko zmago potrdil Taj Rožič Šuligoj, ki je v gol pospravil odbito žogo po strelu Tiana Naija Korena.

Povratni obračun bo 2. oktobra odigran v Kidričevem.

Lincoln Red Imps U19 - Maribor U19 0:6 (0:2)
Strelci: 0:1 Videnović (12), 0:2 Podlesnik (16), 0:3 Viher (48), 0:4 Meško (72), 0:5 Antič Kurbus (89), 0:6 Rožič Šuligoj (92).
Lincoln Red Imps U19: Mifsud, Borda, Chipolina, Sciortino (od 30. Avellano), Collado, Buckley, Bautista, Navas (od 54. Payas), Garro, Gonzalez (od 64. Imossi), Peacock. Trener: Ryan Casciaro.
Maribor U19: Handanović, Lorbek, Kramberger, Rasheed, Mikluš Senekovič (od 75. Antič Kurbus), Viher, Žavbi (od 58. Roze), Meško, Osterc (od 46. Koren), Videnović (od 68. Rabič), Podlesnik (od 58. Rožič Šuligoj). Trener: Radovan Karanović.