© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 20:21:02

Šimundža v svojem slogu pokomentiral gol Sešlarja, o katastrofalni travi v Celju pa ...

Grega Wernig

Ante Šimundža po porazu s Celjem (1:2) o golu Svita Sešlarja, napakah v obrambi, travnati površini v Celju ...

"Komentar je popolnoma jasen. Prvi polčas je bil slab z naše strani, premalo je bilo agresivnosti v bloku, v drugem polčasu smo to spremenili in tudi z menjavami dobili to, kar smo želeli. Prilagodili smo se na nasprotnika in dosegli to, da ta ni več prihajal do teh priložnosti. Drugi polčas je bil popolnoma naš, nato pa smo dobili gol iz osnovne šole nogometa. Na žalost nismo uspeli doseči ciljev, ki smo si jih zastavili," je na novinarski konferenci uvodoma povedal trener Maribora.

Šimundža se je v nadaljevanju dotaknil tudi napak v obrambni vrsti, ki sta botrovali k obema zadetkoma Celjanov, dejal je, da je celotna ekipa 'pripomogla' k temu, da je do teh napak prišlo. Spregovoril je tudi o izjemnem zadetku Svita Sešlarja: "Zame je to evrogol, ampak, da se spraviš v takšno situacijo, je zame osnovna šola."

So jih Celjani s čimerkoli presenetili? "Ko smo videli njihovo postavo, smo pričakovali Matka kot drugo 'špico', kar se je tudi dogajalo. Na to smo se tudi pripravili. Manjše presenečenje je bilo, da je bil Nieto na levi strani," je povedal Šimundža, ki je z Mariborom prekinil niz nepremaganosti v državnem prvenstvu. "Točkovno smo zdaj vsi zelo blizu, a še vseeno gre za začetek prvenstva, odigrana bo šele prva četrtina."

Na koncu je Šimundža spregovoril tudi o vse prej kot dobri travnati površini v Celju, ki je kamen spotike že nekaj časa: "Ekipi bi si vsekakor zaslužili boljšo travnato površino. Jaz na to nimam vpliva, o tem je bilo že veliko prelitega črnila. No, bolj digitalnega, manj je tiskanih medijev. Dejstvo je, da si vsi želimo boljših igrišč, ali so objektivni ali subjektivni razlogi, pa ne znam odgovoriti."