© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
18.09.2024 12:07:35

Bayern nespoštljiv do Hrvatov? Kamere po koncu tekme ujele Jakirovića, nasprotniku je ... (video)

Profimedia

Prizori po zadnjem sodnikovem žvižgu na tekmi Bayern - Dinamo Zagreb so dvignili precej prahu. Je Sergej Jakirović želel Vincentu Kompanyju dopovedati, da bi se moral bavarski stroj ustaviti prej?

Belgijec na klopi Bayerna bo svoj trenerski debi v ligi prvakov ohranil v precej lepšem spominu kot njegov stanovski kolega na klopi zagrebškega Dinama. Četa Sergeja Jakirovića, nekdanjega stratega Maribora, je na Allianz Areni prejela redko videno zaušnico; nemški velikan je mrežo Hrvatov napolnil z devetimi zadetki.

Obračun v bavarski prestolnici je tako v uvodnem večeru prve sezone prenovljene lige prvakov požel ogromno pozornosti, pestro dogajanje pa se ni končalo na nogometni zelenici.

Po takšnem porazu je prihodnost Jakirovića na klopi serijskih hrvaških prvakov razumljivo negotova, tega se je 47-letni strokovnjak iz Bosne in Hercegovine brez dvoma zavedal že po zadnjem sodnikovem žvižgu v Münchnu.

Ko je španski sodnik Jose Luis Munuera označil konec štiriminutnega dodatka, v katerem je Leon Goretzka postavil končni izid tekme, sta se oba stratega tradicionalno najprej odpravila proti nasprotnikovi klopi in si ob robu igrišča podala roko.

Kamere so nato posnele nekoliko daljšo izmenjavo besed; govoril je predvsem Jakirović in ob tem pogled usmerjal proti semaforju Allianz Arene. Glavna tema je bil očitno visok končni rezultat, najbolj verjetno se zdi, da je strateg Dinama Kompanyju namignil, da bi se lahko bavarski stroj ustavil tudi pred devetico.

Trener Bayerna je na koncu na kratko odgovoril, skomignil z rameni in pokazal na igrišče. (Ne)spoštovanje nasprotnika gor ali dol – v prenovljeni obliki najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi šteje vsak zadetek.