© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 18:56:45

Kakšen zaključek štajerskega derbija! Kazalo je na remi, nato pa ... noro, kakšen gol!

Martin Metelko

Celje je gostilo zaostalo tekmo 2. kroga Prve lige Telemach, nasprotnik pa Maribor.

Ljubitelji slovenskega nogometa so z nestrpnostjo pričakovali zaostalo tekmo 2. kroga med Celjem in Mariborom. V boljši formi so jo pričakali nogometaši iz Maribora, medtem ko je za bila za varovance Alberta Riere ta tekma pomembna, ker so si na začetku sezone že privoščili preveč spodrsljajev in so bili pred tekmo šele na 6. mestu lestvice. 

Kljub zgodnjemu terminu se je v knežjem mestu zbralo lepo število navijačev. Več, kot smo jih v Celju vajeni na ligaških tekmah. Tudi dogajanje na zelenici je bilo že v prvem polčasu zelo pestro. Mariborčani so že zelo zgodaj na tekmi zahtevali dve enajstmetrovki. Najprej naj bi Vuklišević igral z roko v 10. minuti, tri minute kasneje pa je Repas padel ob Kvesiću. So bili pa Celjani tisti, ki so izkoristili svojo priložnost. Po odlični podaji Svita Sešlarja, ki dokazuje, kako velika okrepitev za Celje je, je v polno zadel Armandas Kučys. 1:0 je bil tudi izid prvega polčasa. Svoje so prispevali tudi navijači, Mariborčani so namreč glasno dali vedeti, kaj si mislijo o svojem nekdanjem članu Aljoši Matku, ki so mu namenili kar nekaj kletvic. 

Ante Šimundža je v drugem polčasu v ogenj poslal dva novinca, Andreja Souso in mladega madžarskega reprezentanta Györgya Komaromija. Prav slednji je 10 minut po vstopu v igro poskrbel za izenačenje, ko je ustrelil z roba kazenskega prostora, vratarju Celja Matjažu Rozmanu pa je žoga spolzela iz rok. Ko se je zdelo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, pa je po izjemnem zadetku Celjane v vodstvo in do zmage z 2:1 popeljal Svit Sešlar. 

Celje - Maribor 2:1 (1:0)
Arena Z'dežele, sodniki: Jug, Kasapović, Vidali.
Strelci: 1:0 Kučys (27.), 1:1 Komaromi (58.), 2:1 Sešlar (90.).
Celje: Rozman, Nemanić, Vuklisević, Zec, Juanjo Nieto, Dulca (od 70. Kouter), Kvesić, Svetlin (od 70. Bobičanec), Sešlar, Matko (od 83. Josifov), Kučys (od 85. Edmilson).
Maribor: Jug, Sikošek (od 46. Sousa), Krajnc, Mbondo, Sirvys, J. Repas, Ž. Repas, Grlič (od 46. Komaromi), Iličić (od 89. Borys), Božić (od 75. Ojo), Mbina (od 70. Beugre).
Rumeni kartoni: Dulca (37.), Matko (43.), Nieto (44.), Nemanič (64.), Kouterr (90.); Grlič (22.), Iličić (24.), Repas (39.), Jug (43.), Božič (45.), Mbondo (45.), Mbina (65.), Beugre (90.).
Rdeči karton:/.