© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 12:29:25

Kapetan Olimpije ne skriva: Želim zaslužiti toliko denarja, da bom pri 35 letih samo še ...

alesfevzer.com

Nekateri o teh stvareh govorijo po ovinkih, Marcel Ratnik je povedal zelo neposredno.

Medtem ko je bil gost obsežnega intervjuja za Sportal, je kapetan Olimpije zelo iskreno spregovoril o svojih kariernih - in finančnih ambicijah. Kot rečeno, marsikdo o teh stvareh ne govori na tak način in tako neposredno, sami pa se odločite, ali vam boljo odgovarja ovinkarjenje ali pa slog, v katerem se je teh stvari lotil mladi branilec, ki trka na vrata članske reprezentance. 

"Najbolj si želim iti v tujino, ker bi bil rad po končani nogometni karieri finančno preskrbljen za vse življenje. Da mi ne bi bilo treba potem delati in bi lahko pri 35 letih samo še užival. In si rekel, da sem svoje v življenju že naredil," je dejal Ratnik za Sportal in verjetno dvignil tudi kakšno obrv s svojim razmišljanjem. "Če bi hotel postati preskrbljen za vse življenje, a igral samo v Sloveniji, bi moral imeti res dobro plačo, poleg tega pa še dobro skrbeti za denar, da bi se kakovostno obračal. Trenutno sta v Sloveniji le dva, trije klubi, kjer lahko igraš za podobno plačo kot v tujini. Seveda pa to ni edini mejnik," je še dejal. 

Marsikdo pravi, da bo, ko bo starejši razmišljal drugače, tudi če mu bo uspelo zaslužiti toliko denarja. Saj veste, marsikdo ga zasluži res ogromno, pa nato v preostanku življenja še vedno najde kakšno svoje novo poslanstvo ter se na ta način izpolnjuje kot osebnost. Ničesar pa nikomur ne očitamo - če je to njegov cilj in če verjame, da bo z dovolj denarja ob 35. leta dalje zmogel zgolj in samo uživati, naj bo pač tako.