© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.09.2024 11:24:44

Oskar Drobne po debiju na črno-beli klopi: Če bi rekel kaj drugega, bi bil največji lažnivec na svetu

Loris Cipot

Nekdanji napadalec je prekmursko zgodbo začel po želenem scenariju.

Mura je bila v obračunu s sinovi burje zelo uspešna in s prepričljivo zmago 4:0 ohranila stik z vrhom lestvice.  V glavni vlogi je bil fantastični Dario Vizinger, ki je navdušil s hat-trickom, a tudi nasploh je bila podoba črno-belih spodobna. "Če bi rekel, da nisem zadovoljen, bi bil največji lažnivec na svetu. Sem super zadovoljen," je bila prva misel Oskarja Drobneta po zaključne, žvižgu Alena Borošaka. . "Roko na srce smo bili malce v dvomih glede tega, kako bomo 'polovili' določene zamisli v igri, ki smo jih hoteli predstaviti. Uvodnih 25 minut je bilo izenačenih. Nekoliko smo se lovili v fazi branjenja, ampak kljub temu smo imeli izrazite priložnosti, zadeli bi lahko tudi v tem obdobju. Gostje so imeli eno res lepo, a smo bili pravočasno v bloku. Ko smo povedli, pa je šel dvoboj povsem v našo smer. Kmalu smo dosegli še drugi gol, tretji je 'zaprl' tekmo in mirno smo jo lahko pripeljali do konca," je nadaljeval novi trener Mure.

Bil je eden od petih debitantov v domači zasedbi v hladnem in deževnem poznem sobotnem popoldnevu, poleg njega so ognjeni krst doživeli še Mato Miloš, Edin Julardžija, Stevej Junčaj, Diogo Bezerra de Oliveira. "Moje stališče je jasno. Če pridejo novi igralci, pridejo zato, da bi igrali. Čemu jih čakati dva tedna, ali še dlje, da bi jih pripravili in medtem rezultatsko morda ne bi bili uspešni? S tekmo dobijo moč in vzdržljivost, tudi na ta način lahko izboljšajo telesno pripravljenost. Fantje so garali."

Uspeh je kakopak pomemben tudi s psihološkega vidika, črno-beli se bodo zdaj lahko v miru pripravljali na naslednje izzive. "Prav gotovo. Prva tekma po menjavi trenerja je vedno zelo pomembna. Tako za trenerja, kot za igralce. Kupili smo si nekaj miru, vendar zmaga ni razlog za kakršnokoli evforijo. Tokrat smo bili konkretni, direktni, učinkoviti, zdaj se moramo osredotočiti na nov delovni teden. Čaka nas pokalna preizkušnja v Bogojini, nato gostovanje na Bonifiki. Najprej se moramo malce spočiti, nato pa spet 'na glavo'," se je odzval Oskar Drobne, ki je s prvimi dnevi na ravnici zadovoljen. "Zelo. Ko se ti zgodi, kar se je meni, ostane grenak priokus in nadvse sem vesel, da sem zopet dobil priložnost. In da sem jo dobil v klubu, kot je Mura. Vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometu. Ponovil bom, kar sem povedal takoj po prihodu. Obljubljam delo. Jaz bom šel 'na glavo', tudi igralci bodo morali vsako tekmo 'na glavo'. Proti Primorju so pokazali del tega. Da so hitri, agresivni, dokaj solidno so izvajali visoki presing. Bila je obetavna podoba," je povedal nekdanji napadalec, ki se je odločil za osnovno postavitev s tremi branilci. "Bila je taktična odločitev. Ajdovci imajo dva telesno močna napadalca, 'zaprli smo globino' in izkoriščali svoje prednosti, ki smo jih dobili na tak način."