© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.09.2024 19:23:54

Sijajni Vizinger, visoka zmaga, pet debitantov in rojstni dan v Fazaneriji

Loris Cipot

Soboški črno-beli so bili na uvodni preizkušnji osmega prvenstvenega kroga prepričljivo boljši od Ajdovcev.

Mura – Primorje 4:0 (2:0)

Murska Sobota – Mestni stadion Fazanerija. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek).

Strelca: 1:0 Vizinger (39), 2:0 Junčaj (45), 3:0 Vizinger (54), 4:0 Vizinger (78).

MURA: Raduha, Cipot (od 85. Zulić), Proleta, Sadriu, Miloš, Nuhanović, Julardžija, Junčaj (od 63. Maroša), Ščernjavič (od 85. Strajnar), Kurež (od 63. Diogo), Vizinger (od 79. Pucko). Trener: Oskar Drobne.

PRIMORJE: Tratnik, Mutavčić, Dedić, Petek, Fogec (od 77. Stožinič), Telles (od 77. Jermol), Čandić (od 46. Shatri), Bešir, Zavnik (od 83. Suljanović), Gulić, Smajlagić (od 63. Rafiu). Trener: Milan Anđelković.

Rumeni kartoni: Cipot (64); Telles (28), Shatri (83).

Rdeči kartoni: -

Muraši, ki so se v deževnem in hladnem popoldnevu predstavili s kar petimi debitanti (Oskar Drobne, Mato Miloš, Edin Julardžija, Stevej Junčaj, Diogo Bezerra de Oliveira), so bili v odprtju dvoboja podjetnejši in kmalu tudi prvič zapretili. Po podaji Mata Miloša iz kota strel Borne Prolete z glavo ni zadel cilja, v 14. minuti pa so se nekateri gledalci na tribunah soboškega stadiona že veselili vodstva, a se Dario Vizinger po predložku Stevene Junčaja v zares ugodnem položaju ni najbolje odzval in žogo usmeril mimo vratnice.

Nedolgo zatem so prvo grožnjo uprizorili Ajdovci, črno-beli so živeli zelo nevarno. Najprej je sprožil Tarik Čandić, nato še Mark Gulić, a so gostitelji oba poskusa blokirali. Sredi prvega dela se je Gašper Tratnik izkazal z izjemno obrambo po strelu Sandija Nuhanovića, v 33. minuti pa si je aplavz prislužila navijaška skupina Black Gringos, ki je praznovala 33. rojstni dan. Bakle so malce zadimile Fazanerijo, manjkal ni niti ognjemet.

Krajša prekinitev je očitno ustrezala Prekmurcem, ki so si do odhoda na odmor zagotovili dva gola prednosti. Zasluženo. Najprej se je med strelce vpisal Dario Vizinger, ki je bil pred vrati dovolj zbran po napaki Gašperja Tratnika po prostem strelu Sandija Nuhanovića in poskusu Kaija Cipota, nakar je v polno meril še Steven Junčaj. Akcijo je na desni strani začel Mato Miloš in podal v kazenski prostor, na 'drugi' vratnici je žogo dočakal Tilen Ščernjavič in jo vrnil v sredino, kjer je bil osamljeni 26-letni Američan na pravem mestu in se v prvem nastopu veselil prvega gola.

2mura primorje lc
Loris Cipot

Na začetku drugega dela so bili nevarnejši sinovi burje. Florijan Raduha je imel kar nekaj dela, ampak gostitelji so ambiciozne tekmece umirili na najboljši možen način - s tretjim golom. Gal Kurež je izbil žogo daleč na nasprotno polovico, Mirko Mutavčić si je ob poskusu podaje svojemu vratarju privoščil napako, ki jo je unovčil Dario Vizinger, obšel Gašperja Tratnika in se drugič vpisal med strelce za vnovično veselje v prekmurskem nogometnem hramu.

A kljub prepričljivemu vodstvu se Mura ni zaustavila. In ni se zaustavil Dario Vizinger, ki se je razveselil hat-tricka. Diogo, ki je z nekaj atraktivnimi potezami hitro 'kupil' navijače, je sijajno zaposlil Amadeja Marošo, ki je prišel do soočenja z vratarjem, Gašper Tratnik je žogo odbil, a le do 26-letnega Hrvata, ko je je iz bližine 'pospremil' v mrežo. Končnica obračuna je bila zgolj še formalnost, pomembne točke so ob obetavni podobi Mure popolnoma zasluženo ostale v Fazaneriji.

3mura primorje
Loris Cipot