© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.06.2017 07:41:52

Pretresi v Rudarju: Epilog na sodišču, prihaja zveneče trenersko ime!?

vszi

V velenjskem prvoligašu v prihodnje ne bo več tako, kot je bilo v pretekli sezoni.

Že nekaj časa ni skrivnost, da med vodstvom velenjskega prvoligaša in partnerji kluba, ki so na čelu z Borisom Vargasom združeni v podjetje Novi Rudar, d. o. o., obstajajo precejšnja nesoglasja. Ta so posledica nekaterih dogodkov v pretekli sezoni, ki so dvigali ogromno prahu, daleč največ kakopak namigovanja o morebitnem prirejanju izidov.

Zadnji tedni na stadionu Ob jezeru so zato zelo vroči. Zvrstili so se številni takšni in drugačni pogovori o tem, kako in kaj naprej. In predvsem, ali se bo sodelovanje nadaljevalo, zdaj dvomov ni več. Kocka je padla! NK Rudar in Novi Rudar, d. o. o. sta se razšla, zgodba z investitorjem v Velenju se je končala. Potrditev smo dobili iz več virov, a za zdaj podrobnosti, na kakšen način se bo ločitev zgodila, še niso dorečene. Obstaja dve poti. Možnost prekinitve pogodbe po mirni poti, ali bosta vpleteni strani vsaka svoj prav dokazovali na sodišču. Neznank naj bi bilo konec v ponedeljek popoldne po izredni seji UO kluba.

pusnik tk
Tit Košir
Za ponedeljek je predviden tudi začetek priprav nogometašev Rudarja. Še včeraj se je zdelo, da bo uvodni del treningov potekal pod vodstvom Ramiza Smajlovića, ki je v končnici prejšnjega prvenstva nasledil Vajo Radinovića, toda po naših informacijah ne bi bilo presenečenje, če bi ekipo pozdravil nov trener. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da je največji favorit oziroma pravzaprav edini kandidat Marijan Pušnik, ki bi se po neposrečeni ljubljanski avanturi torej vrnil na slovensko prvoligaško prizorišče.

Medtem se nadaljujejo premiki v igralski zasedbi. Jean-Claude Billong se že poti v vijoličasti opravi, pogodba je potekla še sedmim igralcem, in sicer Bojanu Vručini, Stjepanu Babiću, Damirju Grgiću, Mateu Mužku, Nikoli Tolimirju, Luki Prašnikarju in Senada Jahiću. V Velenju so se o podaljašnju sodelovanja pogovarjajo z Mužkom in Grgićem, nadvse zanimivo pa bo videti, kakšna bo po umiku Borisa Vargasa nadaljnja usoda odličnih strelcev Johna Maryja in Dominika Glavine.